Pričakovanja porabskih Slovencev, sodelovanje in povezovanje gostincev v FJK - Pot okusov, poklon znamenitemu fotografu Mariu Magajni, Reka v znamenju lutk in živahna pevska dejavnost na Obirskem

Sredi novembra se bo v Budimpešti sestala mešana slovensko-madžarska komisija. Kaj od tokratnega že 16. srečanja pričakujejo porabski Slovenci, kaj bodo ključne teme, v pogovoru s predsednikom Državne slovenske samouprave Martinom Ropošem.

Rojaka iz Furlanije Julijske krajine, Joška Sirka in Avguština Devetaka, uveljavljena gostinca, hotelirja in spodbujevalca turističnega razvoja, sprašujemo, kakšne so njune izkušnje s povezovanjem, tudi prek državne meje.

Spominjamo se znamenitega tržaškega fotografa Maria Magajne, rojenega pred 100 leti, ki so se mu v Trstu poklonili z veliko razstavo.

Poklon Mariu Magajni

foto: Primorski dnevnik

Na Reki se ustavimo na 21. mednarodnem lutkarskem festivalu, kjer se med 17 sodelujočimi gledališči predstavljajo tudi skupine iz Slovenije.

Na Obirskem pri Železni Kapli pa med drugim obeležimo 40-letnico delovanja tamkajšnjega moškega pevskega zbora Valentin Polanšek.  

Prisluhnite oddaji Sotočja!

 

Mateja Železnikar