Prvi jesenski dnevi so prinesli zlata jabolka oziroma kakije in kmalu bodo oživele hiške s pečenim kostanjem. Prijazni dnevi so kot roka, ki človeka poboža in vas povabi na nočni obisk, na klepet z Mojco.

Telefon je zapel še pred polnočjo.

Stane iz Kopra je že enajst let vdovec, ženo je srčna kap. Povedal je, kako je stari Koper prazen, se pa napolni, ko pride velika ladja. Ta ima na krovu okoli pet tisoč ljudi, ladja pa je pravo mesto z bazeni, športnimi igrišči, kuhinjami, ki delajo dan in noč. Samo solate so pripeljali dva kamiona, naložili so jo z viličarjem. Stane in še kup drugih se ob prihodu ladje zbere na pomolu in spremljajo dogajanje, potniki pa preplavijo mesto.

Tone iz Vojnika je povedal dve šali. Sine pride domov iz šole in ker nikakor ne more razumeti, kakšna je razlika med dedno zasnovo in vplivom okolja na človeka. »To je tako, če si podoben očetu, je to dedna zasnova, če pa si sosedu, je to vpliv okolja.«

Stane iz Bukovca pri Zgornji Polskavi se je pohvalil, da je bil prvi, ki je pri nas vzredil kivi. Odlično mu uspeva, na dveh sadikah je nabral kar okoli tisoč plodov.

Nace Junkar pa se je vrnil iz opere in pohvalil Nuško Drašček, ki je pela vlogo Carmen.

Mojca Blažej Cirej