To, da kosiš v ljudski kuhinji, ne sme biti stigma, temveč priložnost, da pomagaš sočloveku.

V Nedeljski reportaži bomo predstavili delovanje humanitarnega zavoda Pod strehco, v okviru katerega že drugo leto deluje tudi ljudska kuhinja v Ljubljani, kjer mesečno nahranijo preko dva tisoč socialno ogroženih oseb. Gre za projekt petih humanitarnih organizacij: Zveze klubov Lions Slovenije, Zveze Rotary klubov Slovenije, Zveze prijateljev mladine  Ljubljana Moste-Polje, Slovenske Karitas in Rdečega križa Slovenije, ki med seboj uspešno sodelujejo.

Novinarka Petra Medved se je pridružila prostovoljcem, ki v zavodu Pod strehco skrbijo za najosnovnejše – ljudem v stiski zagotavljajo vsaj en topel obrok na dan, hkrati pa s svojimi vozili vsak dan prevzemajo hrano, ki je ostala v trgovskih centrih, in jo razdeljujejo tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Kako deluje ljudska kuhinja, kakšne so zgodbe uporabnikov, kaj pomeni to delo prostovoljcem in kako poteka razdeljevanje hrane, boste izvedeli ob poslušanju današnje oddaje.

Petra Medved