1 zlata, 6 srebrnih in 11 bronastih medalj, poleg tega še 8 pohval – to je letošnja bera olimpijskih tekmovanj. Pa ne športnih olimpijskih iger, temveč mednarodnih tekmovanj iz znanja na različnih področjih – naravoslovja, fizike, matematike, lingvistike, kemije, biologije, geografije in računalništva. Z mladimi udeleženci teh zahtevnih mednarodnih tekmovanj v tokratni oddaji!

1 zlata, 6 srebrnih in 11 bronastih medalj, poleg tega še 8 pohval – to je letošnja bera olimpijskih tekmovanj. Pa ne športnih olimpijskih iger, temveč mednarodnih tekmovanj iz znanja na različnih področjih – naravoslovja, fizike, matematike, lingvistike, kemije, biologije, geografije in računalništva. Kdo so mladi, ki so zmagali na državnih tekmovanjih in se vključili v slovenske ekipe? Kako so se pripravljali na tekmovanje, kakšne naloge morajo rešiti? In kaj vse so doživeli na tekmovanjih v Indiji, Vietnamu, Gruziji, Rusiji, Švici, Estoniji in na Kitajskem? Več v tokratni oddaji Gymnasium!

Z nami so bili: Maruša Kerenčič in Matevž Jug: ki sta se udeležila biološke mednarodne olimpijade v Vietnamu; Martin Rihtaršič in Vid Kermelj, kemijska in naravoslovna olimpijada; Tristan Kovačič, kemija; Doris Keršič, lingvistika; Aleksander Jurca, ki je sodeloval kar na treh olimpijadah znanja (lingvistična,  naravoslovna in fizikalna olimpijada); Tomaž Cvetko, fizika; Luka Govedič, naravoslovje in fizika;  Jakob Jurij Snoj, matematika; Bor Brecelj, računalniška olimpijada; Urban Duh, računalniška in naravoslovna olimpijada; Matjaž Maloh, ki je sodeloval na balkanski geografski olimpijadi v Srbiji.

Špela Šebenik