Poletne dni mladi izkoristijo za počitek in lenarjenje ter oddih od šolskih in študijskih obveznosti. A ne le to – poletna meseca sta namreč kot nalašč za pridobivanje novih izkušenj in nabiranje novega znanja. V današnji oddaji Gymnasium bomo preverili, kakšna je ponudba del med poletjem na študentskih servisih, za kakšna dela se mladi najpogosteje odločajo, kakšne so urne postavke in kam se lahko mladi obrnejo, če jim delodajalci za opravljeno delo nočejo plačati. V studiu se nam bodo pridružili tudi mladi in podali svoje izkušnje s poletnim delom, spoznali pa bomo še študenta, ki sta se v okviru delovne prakse preizkusila na mestu direktorjev dveh velikih podjetij.

Poletne dni mladi izkoristijo za počitek in lenarjenje ter oddih od šolskih in študijskih obveznosti. A ne le to – poletna meseca sta namreč kot nalašč za pridobivanje novih izkušenj in nabiranje novega znanja. V današnji oddaji Gymnasium smo preverili, kakšna je ponudba del med poletjem na študentskih servisih, za kakšna dela se mladi najpogosteje odločajo, kakšne so urne postavke in kam se lahko mladi obrnejo, če jim delodajalci za opravljeno delo nočejo plačati.

V studiu so se nam pridružili tudi mladi in podali svoje izkušnje s poletnim delom – povedali so, kako pomembno je dobro plačilo pri izbiri dela in kako prav pridejo veze in poznanstva. Spoznali pa smo tudi študenta, ki sta se v okviru delovne prakse preizkusila na mestu direktorjev dveh velikih podjetij.

Tadeja Bizilj