Kultura povezuje, ugotavljajo rojaki na avstrijskem Koroškem, ki se lahko pohvalijo z živahnim poletnim dogajanjem. Eden največjih in zelo odmevnih dogodkov je gledališka predstava na prostem v Vogrčah. Pod režisersko taktirko Alenke Hain so domačini uprizorili povest Josipa Jurčiča Domen. Duša tega gledališča je Lojze Kerbitz, ki ga bomo gostili v tokratni oddaji.

Z Milanom Pikom, vodjo kulturnega doma Pliberk in tamkajšnjega koreografskega centra Johann Kresnik, vas bomo povabili še na nekaj drugih kulturnih prireditev, ki jih pripravljajo na avstrijskem Koroškem.

Z nekdanjim senatorjem v Rimu Milošem Budinom bomo potegnili črto pod njegovo zelo uspešno vodenje gledališča Rossetti v Trstu, ki je tesno sodelovalo tudi s tamkajšnjim Slovenskim stalnim gledališčem. Kaj pa meni o zapletih, ki smo jim priča v tem gledališču? Odgovor lahko slišite v tokratni oddaji.

Kar nekaj minut namenjamo kmetijstvu, zelo pomembnem za porabske Slovence in njihovo razvojno agencijo Slovenska krajina (RASK). Kako pa je sodelovanjem v čezmejnih projekti v okviru evropskega teritorialnega sodelovanja Interreg Slovenija Madžarska od 2014 do 2020, sprašujemo vodjo RASK Andrejo Kovač.

Oddaja bo tudi v znamenju sodelovanja na področju arhitekture. Na Reki so namreč s pomočjo študentov in njihovih mentorjev iz Nizozemske, Avstrije, Slovenije in Hrvaške iskali ideje, kako preurediti in oživiti zapuščene objekte. Kakšni so rezultati?

Prisluhnite oddaji!

 

 

Prvi