Med poletjem bomo v naših oddajah Hudo! počitnikarje obiskovali na počitniških taborih, kopališčih, na delavnicah in letovanjih. V tokratni oddaji bomo vijugali med nebom in zemljo. Spoznali bomo mlade letalce in letalke, izvedeli vse o jadralnem in motornem letenju ter pregnali strah pred višino. V drugem delu oddaje pa bomo v rokah vihteli palico za golf – se naučili pravilnih udarcev in z malo sreče zadeli tudi »hole in one«. Za mlade poslušalce pripravljamo tudi lepe nagrade – z malo znanja in dobrim poslušanjem se bodo tudi sami lahko podali na letališče ali golfišče. Pripravlja in vodi Tadeja Bizilj.

Med poletjem naše mlade poslušalce obiskujemo na počitniških taborih, kopališčih, na delavnicah in letovanjih. Z njimi se lotimo tudi česa novega, spoznamo kakšno aktivnost, za katero čez leto ni bilo časa in tudi danes je bilo tako. V studiu so se nam pridružili mladi letalci z Letalskega centra Maribor – Patricija, Denis, Nik ter njihov inštruktor letenja g. Danilo. V tamkajšnjem centru se lahko vsi mladi obiskovalci, starejši od 15 let, včlanijo v letalsko šolo in postanejo piloti jadralnega, motornega ali ultra lahkega letala. Takole so se začele prve ure v letalu mladih sogovornikov …

Med oddajo smo spoznali še en šport, ki ni čisto običajen – golf, ki bo letos po 112-tih letih letos znova na olimpijskih igrah. Gre za starodavno škotsko igro, ki je v zadnjem desetletju osvojila ves svet. Na več kot 35 tisoč igriščih po vsem svetu ga danes igra že več kot 60 milijonov ljudi,v Sloveniji imamo več kot šest tisoč registriranih igralcev, ki imajo možnost igrati na 12 igriščih, posejanih po vsej državi. Golf je zaradi tekmovalnosti in točkovanja izredno specifičen šport. Prav rezultat je tisti, ki motivira in žene k boljši tehniki, taktiki in telesni pripravi. Na poletni šoli golfa v Golf Trnovo smo obiskali mlade golfiste in golfistke, ki so nam povedali vse o oblačenju in pravilih obnašanja na golf igrišču, izbiri pravilne palice, naučili pa so nas tudi nekaj novih izrazov.

Ob koncu oddaje smo skočili še na morje. Društvo Plemenitosti je skupaj s Plavalno šolo Celje organiziralo dobrodelno letovanje za otroke iz socialno šibkih družin. Avgusta lani je ista pozitivna in plemenita ekipa deklet pod okriljem družbe Tim Sloge že omogočila letovanje v Baški ter prinesla radost 60 otrokom, da so začutili moč veselja in naredili prave korake v življenje morale. Letos pa so dekleta ustanovile Društvo Plemenitosti ter se ponovno lotile pogumnega projekta zbiranja sredstev pri podjetjih in posameznikih, da bi omogočile letovanje čim več otrokom, ki si tega ne morejo privoščiti. Med njimi je bil tudi Enej Tijan.

Celotno oddajo lahko poslušate zgoraj, več fotografij najdete na našem Facebooku Program za mlade – mi pa se slišimo naslednjo soboto :).

Tadeja Bizilj