Boj proti globoko zakoreninjenim predsodkom do Romov je generalni direktorat evropske komisije za pravosodje in potrošništvo v okviru pobude Za Rome, z Romi izvedel z vrsto medijskih  seminarjev po vsej Evropi.  V zadnjih 5 mesecih so se srečevali novinarji iz različnih evropskih držav, predstavniki lokalnih in romskih skupnosti. Namen medijskih seminarjev je okrepiti komunikacijo med poročevalci, skupnostmi, lokalnimi organi in organizacijami, da bi v medijih točneje in bolj uravnoteženo poročali o romskih vprašanjih. Obiskali smo zadnjega v vrsti seminarjev v italijanski prestolnici.

V nadaljevanju bomo športno obarvani – šport natančneje nogomet je že od nekdaj zelo priljubljen tudi pri Romih. Pa vendar v zadnjem času opaža predsednik romske športne zveze, Jožek Horvat Didi, zanimanje zanj, vsaj na Pušči, kjer imajo lasten nogometni klub, upada.

Tako kot vsak prvi ponedeljek v mesecu skupaj s poslušalci izbiramo domačo in tujo romsko skladbo minulega meseca. Tokratni predlogi glasbenega urednika Petra Barbariča so; na domačem delu Halgato band, Pridi po poljube in Ko motori bešlem, Balkan boys Big Band feat. Roki Selimov. Na tujem delu pa Lume, lume, Fanfare Ciocarlia in Que Silben las navajas, Jose El Chatarra Y El Punky Gitano feta. Los Chichos.

Vabljeni k poslušanju in glasovanju!

Prvi