Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak je uspešno prestala interpelacijo. Predlagateljem je zmanjkalo le nekaj glasov, saj so poslanci Desusa glasovali za odstavitev ministrice, kar je v koalicijo vneslo precej nemira. Duhovi so nekoliko pomirili, vendar bo morala ministrica še marsikaj narediti na področju socialne politike, družinske zakonodaje in delovanja Centrov za socialno delo, saj je bilo ob interpelaciji izrečenih veliko hudih kritik na ta račun.
Vse bolj ostre kritike letijo tudi na namero Slovenskega državnega holdinga, da zamenja tri člane nadzornega sveta Luke Koper. Tudi tukaj smo priče nezaupanju, in sicer med predstavniki lastnika – SDH-ja – in poslovodstvom Luke.
Splošno nezaupanje je izzvalo padec hrvaške vlade. Poskus z uvoženim premierom je propadel, po dobrih štirih mesecih vladanja in nekaj več kot pol leta po volitvah sosednjo državo najverjetneje čakajo nove. Čez nekaj dni bodo šli na volišča državljani Velike Britanije, ne da bi volili, temveč da bi odločali o tem, ali naj Združeno kraljestvo ostane v Evropski uniji. Izid je povsem negotov, napetost se stopnjuje. To bi lahko rekli tudi za dogajanje na evropskem nogometnem prvenstvu, pred katerim so se prireditelji Francozi dobro pripravili na teroristične grožnje, a so jih presenetili nemiri, ki so jih izzvali navijači.

Prvi