Tanja Novak je bila pred leti edina policistka-pilotka v naši državi.Zdaj je prekaljena in izkušena, saj ima že približno 2000 preletenih ur na najrazličnejših nalogah. Je mlada ženska, tudi mlada mamica, sproščena, zelo simpatična in pogosto se iz srca nasmeji. Kot vodja helikopterja pa je odločna in vselej predana nalogi, ki jo mora opraviti. Te pa so včasih zelo težke, predvsem pri reševanju ponesrečencev v gorah ali prometnih nesrečah.

Tanja Novak je zaljubljena v letenje. Od zgodnje mladosti je vse podredila tej svoji strasti. V srednji šoli je začela s padalstvom, da je bila v zraku z letalom in padalom, potem je postala jadralna pilotka in pozneje še pilotka motornih letal. Vpisala se je na strojno fakulteto, oddelek za letalstvo, čeprav so jo kot romantično dušo spraševali: Kaj pa boš ti tam?

In to še ni vse. Naša gostja je zasvojena še z akrobatskim letenjem. Pred leti je bila tudi državna prvakinja. Rojstvo hčerke Arabele jo je pri tej dejavnosti nekoliko ustavilo, zdaj pa se spet pripravlja na vrnitev in tekmovanja. S partnerjem Igorjem, prav tako pilotom pri slovenski policiji, za akrobatsko letenje pripravljata celo svoje lastno letalo.

Prvi