Znani podjetnik Ivo Boscarol bo spregovoril o sebi, svojem lastnem življenju in med drugim tudi o svojem podjetju Pipistrel, ki izdeluje lahka letala.

Je izjemno dinamičen človek, ves čas z mislimi pri že znanih in napovedanih novih projektih. Poleg tega je tudi nemirnega duha, ki se tako rekoč nikoli ne ustavi. Že v mladih letih je bil letalec pa tudi danes ga pogosto ponese v nebo. Bil je tudi fotograf, menedžer glasbenih skupin in kljub šestim desetletjem starosti je še vedno strasten ljubitelj roka – posebej skupine Pink Floyd.

Močno izstopa s svojim socialnim čutom, saj za delavce skrbi tako, da ne delajo nadur, so prosti vsak konec tedna in lahko čim več časa preživijo z otroki. V Pipistrelu je najmanj 13 plač, za posebno zavzetost pa še nagrade. Poleg tega ga odlikuje inovativnost pri izdelavi letal, tudi električnih, zato ni čudno, da z veliko hitrostjo prodira v svet, v zadnjem času v Indijo in na Kitajsko. Pipistrel iz nekoč garažnega podjetja postaja globalna firma. Oddajo je pripravil Marjan Rogelj.

Marjan Rogelj