To sredo so se mladi srečali s stand-up komikom Perico Jerkovićem, ki je v Slovenijo prišel v 90-ih kot begunec iz Bosne in na lastni koži doživel, kaj pri nas pomeni, če ti nekdo reče Bosanec. A zbadanja, občutka manjvrednosti, revščine ni več, Perica je danes uspešen komik, ki nas nasmeji na stand-up večerih ali svojih dveh monokomedijah. Le kakšna vprašanja so imeli zanj mladi? Prisluhnite!

Na 1. programu Radia Slovenija bomo enkrat mesečno mladinsko oddajo Gymnasium namenili spodbujanju strpnosti, medkulturnega dialoga, spoznavanju drugačnosti in sprejemanju različnosti. V goste bomo povabili bolj ali manj znano osebo, ki je pripravljena z mladimi deliti svojo življenjsko zgodbo in/ali poklicne izkušnje, prihaja pa iz okolja, ki mladim ni prav blizu ali na katerega se lepijo številne stereotipne oznake. Tako bodo imeli dijaki možnost, da gostu zastavijo vprašanja, ki jih zanimajo, hkrati pa povedati in deliti svoja mnenja, opažanja in izkušnje.

To sredo so se mladi srečali s stand-up komikom Perico Jerkovićem, ki je v Slovenijo prišel v 90-ih kot begunec iz Bosne in na lastni koži doživel, kaj pri nas pomeni, če ti nekdo reče Bosanec. A zbadanja, občutka manjvrednosti, revščine ni več, Perica je danes uspešen komik, ki nas nasmeji na stand-up večerih ali svojih dveh monokomedijah (Rojen v Bosni in Zgodovina selfie butla). Le kakšna vprašanja so imeli zanj mladi? Prisluhnite!

Špela Šebenik