Kako je biti prostovoljec, kakšni ljudje so in zakaj se sploh odločiti za to? Odgovore na vprašanja lahko posamezniki ta teden poiščete v 10 slovenskih krajih – v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu, Polzeli, na Ptuju, v Dolenji Trebuši, Trbovljah, Zagorju ob Savi in Velikih Laščah. Zakaj? Vse do nedelje namreč poteka Nacionalni teden prostovoljstva. Na Prešernovem trgu v Ljubljani je bilo danes popoldne živahno, na stojnicah se je obiskovalcem predstavilo kar 70 prostovoljskih organizacij s sloganom »Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z ljubeznijo«. Kaj vse se je dogajalo, lahko izveste s klikom na zgornji predvajalnik, v prispevku Tine Lamovšek. Lahko pa si ogledate tudi fotogalerijo z dogodka ali priloženi video vsebini.

V video posnetkih so se z aktivnostmi predstavili predstavniki Centra aktivnosti Fužine Ljubljana (avtorica je Tina Lamovšek).

 

Na slikah lahko vidite člane Društva ambasadorji nasmeha. Mačka Čarlija, dihurja Rufua in ježka Smokija ter predstavnike Centra aktivnosti Fužine iz Ljubljane.

 

Tina Lamovšek