Povezovanje izobraževanja in gospodarstva daje dobre rezultate. S povezovanjem pridobivajo eni in drugi pa tudi družba kot celota. Da bi bila ta vez vedno boljša in učinkovitejša si prizadevajo tudi na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje, ki je letos že drugič zapored organizirala konferenco TRiii, namenjeno spodbujanju inovativnosti v srednjem tehniškem izobraževanju in povezovanju z gospodarstvom ter doseganju skupnih sinergij. Da je ideja dobra potrjuje tudi letošnja še večja udeležba srednjih šol iz vse Slovenije, večje število projektov, za katere prihajajo spodbude tudi že iz gospodarstva. Karmen Štrancar Rajevec.

Povezovanje izobraževanja in gospodarstva daje dobre rezultate. S povezovanjem pridobivajo eni in drugi pa tudi družba kot celota. Da bi bila ta vez vedno boljša in učinkovitejša si prizadevajo tudi na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje, ki je letos že drugič zapored organizirala konferenco TRiii, namenjeno spodbujanju inovativnosti v srednjem tehniškem izobraževanju in povezovanju z gospodarstvom ter doseganju skupnih sinergij. Da je ideja dobra potrjuje tudi letošnja še večja udeležba srednjih šol iz vse Slovenije, večje število projektov, za katere prihajajo spodbude tudi že iz gospodarstva. Karmen Štrancar Rajevec

Mladi predstavljajo pomemben potencial, ki lahko bistveno pripomore k tehnološkemu razvoju. In zagotovo je veliko priznanje mladim, če so njihove ideje uresničene in tako pokažejo svoje znanje in kreativnost.

Sodelovanje med izobraževalnimi ustanovami in gospodarstvom daje možnost za utrjevanje že utečenih poti, kot so opravljanje prakse v gospodarskih družbah. Vse bolj pa se odpirajo nove možnosti tudi za naprej. Trboveljska šola pa tudi že konkretno sodeluje z posameznimi družbami, spodbude za sodelovanje pa vse bolj prihajajo tudi iz gospodarstva.

Dijaška inovativnost je pomemben potencial, ki z uresničitvijo v realnem okolju pomembno prispeva k tehnološkemu razvoju in tudi povečuje konkurenčnosti podjetij. Skratka s sodelovanjem izobraževanja in gospodarstva pridobivamo vsi. Konference se je udeležila tudi Karmen Štrancar Rajevec, njen prispevek lahko poslušate v zgornjem predvajalniku.

Prvi