Prvi in edini romski radio z lastno frekvenco v Sloveniji – Radio Romic,  vsakodnevno oddaja 6 ur programa, med drugim tudi jutranji program v živo. Deluje pod okriljem Zveze Romov Slovenije, po besedah urednice pa ga bodo morali kot kaže, zaradi pomanjkanja sredstev čez dva meseca zapreti. Svoj pogled na  financiranje manjšinskih medijev, bo podala programska direktorica in raziskovalka medijev pri Mirovnem inštitutu, Brankica Peković.

Medkulturne urice je projekt Mladih ambasadorjev medkulturnega dialoga, ki ga izvaja Mladinski center Dravinjske doline. Poleg obstoječih programov romske in muslimanske kulture, so v letošnjem letu dodali  tudi vsebine za migrante in begunce.

Društvo Terne Roma – Mladi Romi, ki so ga leta 2012 ustanovili mladi pripadniki romske skupnosti v Maribor se od leta 2013 ukvarja  tudi z romsko modo in socialnim podjetništvom. Izdelke iz kolekcije RM – Romska moda, kot so  obleke za svečane dogodke, poroke, maturantske plese in še bi lahko naštevali, lahko najdemo tudi v kletnih prostorih mariborskega City Parka.

Enisa Brizani