Po mesecih ugibanj o tem, kaj se dogaja v SDS, in po odhodih kar nekaj vidnih članov, naj bi očitno kmalu počilo tudi med poslanci. V zadnjem tednu se je veliko ugibalo o tem, kdo bi naj odšel prvi, ali bo to Marko Pogačnik, Anže Logar, Zvone Lah ali Andrej Čuš. Kot kaže, naj bi jo kot prvi zapustil Andrej Čuš. Razlogov za to potezo je kar nekaj. Ob pomanjkanju ukrepov, ki bi vsaj nakazovali, da stranko zanima prihodnost, je tu zlasti dejstvo, da se je vodstvo SDS skoraj izključno posvetilo kulturnemu boju. Vprašanje, ki se postavlja, pa je, kakšne posledice ima lahko Čuševa odločitev za SDS in za politično desnico. Besede o nujnih premikih so namreč v zadnjem času postale kar stalnica v nastopih politikov desno od sredine. Več lahko slišite v prispevku Tomaža Celestine, ki je bil objavljen v Drugi jutranji kroniki.

 

 

Izjavo Andreja Čuša ob izstopu iz Stranke SDS ste lahko slišali tudi v dnevnem programu Prvega. V njej je povedal, da je iskal odgovor na vprašanje, ali bi lahko sam naredil več za Slovenijo. Sam se prišteva med tiste v slovenskem parlamentu, ki imajo boljše rešitve za Slovenijo, kot so tiste, ki se sprejemajo danes.

 

 

Andrej Čuš je povedal še, da namerava sestaviti strokovni svet, skupaj z njim pa želi na volitve pripeljat državljane, ki so jih v zadnjem času bojkotirali.

 

O izstopu sedaj že nekdanjega člana poslanske skupine SDS, je Tomaž Celestina poročal tudi v oddaji Dogodki in odmevi.

 

Tomaž Celestina