Aktualna radijska oddaja Studio ob 17-ih, ki ji na 1. programu Radia Slovenija lahko prisluhnete vse dni v tednu, razen ob nedeljah, letos obeležuje 40. obletnico. Prav na dan prve oddaje Studio ob 17-ih, 31. maja, bo na sporedu posebna oddaja. V njej bodo sodelovali njeni najboljši ustvarjalci, med njimi številni domači in tuji dopisniki, ki predstavljajo bogastvo nacionalnega radia.

Praznično oddajo, ki bo tokrat pred občinstvom v Studiu 26 Radia Slovenija, bosta vodila urednica Studia ob 17-ih Alenka Terlep in odgovorni urednik 1. programa Radia Slovenija dr. Andrej Stopar. Neposredni prenos bo od 17. ure na Prvem in na spletnem mestu RTV 4D.

 

Za ogled video posnetka kliknite na spodnji predvajalnik.

 

Aktualna radijska oddaja Studio ob 17-ih, ki ji na 1. programu Radia Slovenija lahko prisluhnete vse dni v tednu, razen ob nedeljah, letos obeležuje 40. obletnico. Prav na dan prve oddaje Studio ob 17-ih, 31. maja, je bila na sporedu posebna oddaja. V njej so sodelovali njeni najboljši ustvarjalci, med njimi številni domači in tuji dopisniki, ki predstavljajo bogastvo nacionalnega radia.

Praznično oddajo, ki je bila tokrat pred občinstvom v Studiu 26 Radia Slovenija, sta vodila urednica Studia ob 17-ih Alenka Terlep in odgovorni urednik 1. programa Radia Slovenija dr. Andrej Stopar.

Skozi oči in pripoved novinarjev ste poslušalci spoznali novinarsko delo, kako so spremljali in komentirali najpomembnejše dogodke v 25-letni zgodovini Slovenije in tudi v svetu. Spomnili so se na arabsko pomlad, ko so nastale najbolj aktualne in odmevne oddaje Studia ob 17-ih. Urednica oddaje Alenka Terlep pa še dodaja:

»Morda naj spomnim kakšno vlogo je denimo igral radio ob zadnjem žledu. Ljudje na Notranjskem, ki so ostali brez elektrike, so poslušali radio v avtomobilih, da so izvedeli najnovejše. Marsikdaj smo bili edini, zagotovo pa vedno najhitrejši vir informacij. Naši novinarji pa prvi na terenu in naslednji hip v etru. In skozi zgodbe ob jubilejni oddaji bo razvidno, kako so nastajale oddaje ob prelomnih dogodkih in kakšno vlogo je pri tem imel Studio ob 17-ih.«

V 40-tih letih se je zvrstilo približno 11 tisoč enournih oddaj in v njih je nastopilo vsaj 40 tisoč različnih gostov. Vsak dan razen nedelje ni bilo pomembnejše teme ali dogodka, ki ga v oddaji ne bi spremljali, povzeli, komentirali in razložili. Prisluhnite Studiu ob 17-ih tudi danes na Prvem.

 

Foto galerija oddaje (foto: Aleš Ogrin)

 

Prvi