Tokrat bomo predvajali oddajo, ki je bila na sporedu 12. novembra 1968. Pripravila sta jo dr. Valens Vodušek in Julijan Strajnar, brala je Marija Velkavrh. Oddajo so naslovili: Na poteh pod kamniškimi planinami. "Iz Ljubljane ni treba iti prav daleč, če hočeš iz ust pevcev slišati lepe, stare in manj znane pesmi?," so povedali v uvodu. Več let so sodelavci Glasbenonarodopisnega inštituta zbirali pesmi na področju Kamniške okolice. Trdili so, da je "?tisti svet, med Kamnikom in planinami taka bogata pevska zemlja." Tam so srečali preprosto, bistro ženo Kati Turk, ki je znala "sto umetnosti". Vabljeni k poslušanju oddaje iz arhiva in v starejši svet predstavljanja glasbenonarodopisnega izročila. Ureja Simona Moličnik.

Tokrat bomo predvajali oddajo, ki je bila na sporedu 12. novembra 1968. Pripravila sta jo dr. Valens Vodušek in Julijan Strajnar, brala je Marija Velkavrh. Oddajo so naslovili: Na poteh pod kamniškimi planinami.

»Iz Ljubljane ni treba iti prav daleč, če hočeš iz ust pevcev slišati lepe, stare in manj znane pesmi…,« so povedali v uvodu. Več let so sodelavci Glasbenonarodopisnega inštituta zbirali pesmi na področju kamniške okolice. Trdili so, da je »…tisti svet, med Kamnikom in planinami taka bogata pevska zemlja.« Tam so srečali preprosto, bistro ženo Kati Turk, ki da je znala sto umetnosti. Vabljeni k poslušanju oddaje iz arhiva, v starejši svet predstavljanja glasbenonarodopisnega izročila in k doživetju drugačnega duha časa – preprostejšega, počasnejšega in mehkejšega.

 

Simona Moličnik