Urbana torbica iz starih zračnic

Z nazivom Ljubljane kot Zelene prestolnice Evrope sovpada tudi ideja mlade start-up ekipe kolesarskih navdušencev, ki je izdelala kolesarsko torbico iz zavrženih kolesarskih zračnic. Idejo za izdelavo ekološko-tehnološkega izdelka je Žiga Bauer dobil med delom v kolesarskem servisu.

So stranke menjavale stare zračnice z novimi, te stare zračnice smo mi metali stran na odpad, kar pa se je meni zdelo škoda.

Ekipa je začela izdelovati prve prototipe: trikotne, podsedežne in sprednje kolesarske torbice. Za preboj na trg so izbrali pomladni čas, ki sovpada z začetkom kolesarske sezone.

Naša torbica je narejena iz zračnic, dodali smo battery bank pa LED lučko spredaj, ki ima tri svetilnosti. Baterija zdrži od 1-2 polnjenja telefona, poleg tega vam pa lahko še torbica osvetljuje pot. Sama lučka zdrži tam do 10 ur.

Finančni vložek je treba pričakovati

Če razmišljate o prijavi ideje, projekta ali prototipa na Kickstarter, Bauer opozarja, da je tudi finančni vložek pred vstopom na platformo lahko precej velik. Dobra ideja žal ni edino, kar šteje. Veliko je odvisno od tega, kako in po katerih komunikacijskih kanalih jo spraviš v svet. Žiga Bauer je za čim večji domet promocijo zasnoval v angleškem jeziku.

Dobiti nekoga, ki bo naredil vtis pri medijih, pri blogerjih. Mi smo naredili napako, ker smo tukaj bili preskromni. Več sredstev bi morali nameniti, mogoče dobiti tudi kakšno PR agencijo iz Avstrije, Nemčije, Anglije, Amerike, itd.

Če se zadeva ne bo izšla, imajo tudi plan B, pove Žiga Bauer: “Imamo tudi že dogovor s trgovinami. Vseeno je potrebno imeti še plan B, ki pa smo ga začrtali.

Darja Pograjc