Kviz Male sive celice že več kot dvaindvajset let skrbi za širjenje obzorij med osnovnošolci in gledalci vseh generacij. V štirih igrah – Drži? Ne drži?, Izberi tematiko, Od pet proti nič, Abeceda in Izberi težavnosti ob podpori navijačev tekmujeta dve ekipi sedmošolcev, v posebni igri, Abeceda, pa se pomerita dva osmo- ali devetošolca. V tokratni oddaji Hudo! bomo gostili lanskoletne zmagovalce Malih sivih celic in najboljšega Abecedarja, podelili pa bomo tudi novo knjižno izdajo, zasnovano po TV-oddaji. Oddajo vodi Tadeja Bizilj.

Kviz Male sive celice že več kot dvaindvajset let skrbi za širjenje obzorij med osnovnošolci in gledalci vseh generacij. V štirih igrah – Drži? Ne drži?, Izberi tematiko, Od pet proti nič in Izberi težavnosti ob podpori navijačev tekmujeta dve ekipi sedmošolcev, v posebni igri, Abeceda, pa se pomerita dva osmo- ali devetošolca. V tokratni oddaji Hudo! smo gostili lanskoletne zmagovalce Malih sivih celic in njihovo mentorico Natašo z OŠ Toma Brejca iz Kamnika. Počitniški teden, v katerega stopajo z današnjim vikendom Matic, Eva in Tina, bodo izkoristili za smučanje, lenarjenje in tudi učenje, vsi pa se strinjajo, da počitnic ni nikoli preveč.

Počitnic je vedno premalo.

Kviz Male sive celice so vsi trije spremljali po televiziji in dolgo časa sanjali o tem, da bodo med tekmovalci tudi sami. A pot do televizijskega nastopa je bila kar dolga.

V ekipo smo prišli le najboljši.

Danaja Fabčič Povše, danes študentka prava se v teh dneh mudi na študentski izmenjavi v Belgiji, sodelovanje v tekmovanju pred dvanajstimi leti pa še danes pomni kot nepozabno izkušnjo.

Ugotoviš, da si tudi v težkih in stresnih razmerah sposoben dobro in pravilno razmišljati in reagirati – kar ti pride prav celo življenje.

Tudi najboljša Abecedarka, Nika Merkuš, se strinja, da se je skozi tekmovanje naučila veliko življenjsko pomembnih stvari.

Naučila sem se obvladovati tremo, se zbrati v pomembnem trenutku in se sprostiti pred kamerami.

Vsak teden že dvaindvajset let z bolj in manj težkimi vprašanji možgančke kravžljata Darko Hederih in Marjan Škvorc.

Najbolj sveža vprašanja in odgovore avtorjev lahko najdete v sedmi knjižni izdaji Malih sivih celic, napisane po TV-predlogi.

Tadeja Bizilj