Številne osnovnošolce zanima, kako poteka šolanje njihovih vrstnikov v tujini, zato smo v tokratni oddaji Hudo! pogledali v učilnice zunaj Slovenije. Izvedeli smo, katere predmete imajo na urniku v šolah v Nemčiji in Srbiji, kako se slovenski osnovnošolci po koncu devetletke znajdejo v srednjih šolah na avstrijskem Koroškem ter ali so učitelji v zamejstvu kaj bolj strogi kot pri nas. Pa še v Ameriko smo skočili in izvedeli, kakšen šolski sistem imajo tam. Oddajo je pripravila in vodila Tadeja Bizilj.

Številne osnovnošolce zanima, kako poteka šolanje njihovih vrstnikov v tujini, zato smo v tokratni oddaji Hudo! pogledali v učilnice zunaj Slovenije. Pisana druščina mladih gostov z različnih koncev se je zbrala v našem studiu, da bi o današnji temi povedala čim več.

Odločitev za šolanje v tujini je bila za nekatere obvezna, večina pa se je odločila po svoji volji.

“Za šolo mi je povedala teta – ker nisem vedela, kam sploh naj se vpišem – in ta šola me je takoj navdušila.”

Naša sogovornika Gašper in Zala Anžin sta predstavila šolanje v Nemčiji, točneje v Berlinu in v glavnem mestu Srbije, Beogradu.

Ob koncu oddaje so gosti mladim zvedavim osnovnošolkam Joni, Sari in Nuši povedali še, katere so po njihovem mnenju največje prednosti šolanja v tujini.

“Največja prednost je jezik in spoznavanje drugih kultur.”

Še več zanimivosti in koristnih informacij o šolanju zunaj naših meja pa v posnetku celotne oddaje.

Tadeja Bizilj