Zgodba Raida Al Daghistanija

Raid Al Daghistani  se je rodil v Ljubljani, mami Slovenki in očetu Iračanu. Diplomiran filozof, magister islamskih ved in arabistike, ki že nekaj let živi v nemškem Münstru, kjer na Centru za islamsko teologijo pripravlja doktorat na temo islamske mistike. Zase pravi, da je »Slovenec, Arabec, Evropejec, Musliman…« , torej človek,  ki  že vse življenje prepleta različne kulture. Več o njegovi zgodbi, popotovanjih in islamu v tokratni oddaji Slovencem po svetu.

V Bernu so se na redne, letnem koordinacijskem sestanku sešli predstavniki vseh slovenskih društev in ustanov v Švici in Liechensteinu. Uskladili so seznam prireditev v prihodnjem letu. Več o tem predsednica Združenja staršev otrok dopolnilnega pouka slovenščine “Martin Krpan” Natalija Luskar, ki pripoveduje tudi o miklavževanju v Švici.

 

Andreja Malta iz Zadra je slovensko-hrvaška književnica. Nedavno je izdala tretjo knjigo  z naslovom “Vsakdanje stvari – Svakodnevne stvari”.  Gre za dvojezično knjigo s prepletom poezije in proze, ki jo avtorica predstavlja v nocojšnji oddaji.

Toni Laterner