Družina Bocelli je mešana italijansko – slovenska družina. Zadnja štiri leta živijo v Ljubljani, pred tem so živeli v Firencah. Mama oziroma žena Mojca Žirovnik Bocelli je Slovenka, oče oziroma mož Matteo Bocelli je Italijan. V šali pravita, da vse koristi mešane družine doživi njuna hči, ki jo dobri možje in žene obdarujejo štirikrat – poleg Miklavža, Božička in dedka Mraza, še Befana na svete tri kralje. Mojca pravi, da so božično-novoletni prazniki, odkar je poročena z Matteom, zanjo pomembnejši kot so bili včasih. Tradicionalno jih preživljajo skupaj, ne glede na to, ali so doma ali kje drugje na dopustu.

Družina Bocelli je mešana italijansko – slovenska družina. Zadnja štiri leta živijo v Ljubljani, pred tem so živeli v Firencah. Mama oziroma žena Mojca Žirovnik Bocelli je Slovenka, oče oziroma mož Matteo Bocelli je Italijan. V šali pravita, da vse koristi mešane družine doživi njuna hči, ki jo dobri možje in žene obdarujejo štirikrat –  poleg Miklavža, Božička in dedka Mraza, še Befana na svete tri kralje.  Mojca pravi, da so božično-novoletni prazniki, odkar je poročena z Matteom,  zanjo pomembnejši kot so bili včasih. Tradicionalno jih preživljajo skupaj, ne glede na to, ali so doma ali kje drugje na dopustu.

Med božično-novoletnimi prazniki se vse upočasni. Življenje v teh dneh teče bistveno počasneje kot med letom. To pomeni, da je dovolj časa za to, da lahko vsak zase premisli o tem, kaj se je zgodilo v preteklem letu in da razmisli tudi o tem, kaj je zanj in za nas pomembno v letu, ki prihaja. Mnogi mislijo, da so želje in cilji, ki naj bi si jih zastavili, le neke vrste stereotip. Prazniki in prosti dnevi so priložnost, da okrepimo socialne stike. »Skupno prehranjevanje in neobvezen klepet deluje kot lepilo,« je prepričan življenjski trener Primož Škoberne, http://www.primozskoberne.si/,  ki spodbuja ljudi, da stopijo na svetlo stran življenja, izboljšajo odnose, uresničijo svoje cilje, zmanjšajo nivo stresa in odkrijejo moč za spremembo.

Jana Bajželj