Rok Fink Buenos Aires, Darja Toš Stuttgart, Blaž Tomc Zidar London

V okviru  slovenskega kulturno umetniškega društva Triglav Stuttgart, ki je prejšnjo soboto proslavilo 45-letnico obstoja, že 40 let deluje folklorna skupina. Zadnja leta jo vodi Darja Toš, ki pripoveduje o zanimivostih pri delovanju folkloristov, nastopih, druženju, prizadevanjih  za ohranjanje slovenske kulture in skrbi za narodne noše.

Predstavljamo mednarodno neprofitno organizacijo društvo za slovenske študije v ZDA in Kanadi, ki spodbuja raziskave na tamkajšnjih univerzah  s področja slovenske kulture, znanosti. Podrobneje o tem član izvršnega odbora društva profesor ekonomske zgodovine dr. Žarko Lazarević.

O podiplomskem študiju biokemijskega inženiringa v Londonu govori  Blaž Tomc Zidar.

Naš gost je tudi Rok Fink , predstavnik druge generacije slovenskih izseljencev v Argentini. V življenju je počel že marsikaj od zavarovalništva do dela menedžerja v potovalni agenciji, zdaj pa je taksist. Vseskozi ga spremlja glasbeno ustvarjanje in poustvarjanje. O vsem tem v daljšem pogovoru, meddrugim tudi o političnih razmerah in napovedanih spremembah v Argentini po nedavnih predsedniških volitvah in zmagi Mauricia Macrija.

Toni Laterner