Svet igralstva je mladim zelo privlačen. Stati na odru, igrati v filmu, nastopati na televiziji, biti prava zvezda v soju filmskih luči – o tem sanja marsikateri najstnik. Kakšna je igralska pot, se res cedita le med in mleko, koliko truda in časa je potrebnega, da osvojiš neko vlogo in še marsikaj drugega nam je povedal naš gost v studiu, igralec Bojan Emeršič.

Svet igralstva je mladim zelo privlačen. Stati na odru, igrati v filmu, nastopati na televiziji, biti prava zvezda v soju filmskih luči – o tem sanja marsikateri najstnik, pravijo današnji mladi gosti oddaje Rožle, Lev, Luka in Manca z Osnovne šole Prežihov Voranc.

Da bi izvedeli, kakšna je zares igralska pot, smo v studio povabili igralca, komika in voditelja Bojana Emeršiča, ki je imel svoj prvi nastop na odru že v srednji šoli.

“V srednji šoli sem bil že lump in sem dobil kazen, da moram nastopati in recitirati Krst pri Savici.”

SNG DRAMA

Bojan je zaposlen v SNG Drama v Ljubljani, mladi se ga najbolj spomnijo iz filma Babica gre na jug in nanizanke Naša mala klinika, zadnje tedne pa njegov prosti čas krajša vloga televizijskega voditelja oddaje Vse je mogoče. Vsaka vloga ima poseben čas, vsaka je nekaj posebnega, pravi Bojan, Leva pa je zanimalo, ali si igralci lahko kar sami izbirajo vloge.

Med oddajo se nam je na telefonu pridružila tudi mlada igralka Sara in Bojana povprašala za nasvet, kako si čim lažje zapomniti veliko količino besedila.

“Jaz se besedila nikoli ne učim na pamet.”

Zaspal med predstavo

Na odru se zgodi veliko pripetij, ker gre predstava v živo. Luka je zanimalo, ali je Bojan morda že kdaj pozabil besedilo, kaj narobe povedal, morda pozabil priti na oder, ko je bil na vrsti …

“Anekdote so smešne tisti trenutek, ponoviti jih je zelo težko.”

Za konec je Bojan vsem mladim, ki si želijo stopiti v svet igralstva podal koristen nasvet.

“Igranje je težek poklic, ki mu moraš biti res predan.”

Tadeja Bizilj