V zadnji oddaji letošnje sezone Jazzobrazov bomo spoznali bobnarja in skladatelja Žana Tetičkoviča. Žan Tetičkovič je skromen fant, ki pa v sebi skriva neverjeten glasbeni dar. Njegova umetniška duša raste iz dneva v dan, on pa jo spretno usmerja - včasih se prepusti toku melodij, potem pa spet ujame ritem in vodi svoje življenje proti uspehu. Pa ne samo glasbenemu, ampak tudi osebnostnemu. Žan je pred kratkim diplomiral na newyorški Novi šoli za jazz in sodobno glasbo, zdaj razmišlja o magisteriju. Za njim je vrsta projektov, še več pa jih načrtuje. Lani je za svojo skladbo že drugič prejel nagrado Združenja ameriških glasbenih ustvarjalcev in izdajateljev ASCAP. Čeprav je zdaj njegova glasba jazz, išče navdih tudi v drugih zvrsteh in kulturah. Je glasbenik, ki ve, kaj hoče, in je za to pripravljen tudi trdo delati. Žanov Jazzobraz pripravlja Alja Kramar.

V zadnji oddaji letošnje sezone Jazzobrazov smo spoznali bobnarja in skladatelja Žana Tetičkoviča.

Žan Tetičkovič je skromen fant, ki pa v sebi skriva neverjeten glasbeni dar. Njegova umetniška duša raste iz dneva v dan, on pa jo spretno usmerja – včasih se prepusti toku melodij, potem pa spet ujame ritem in vodi svoje življenje proti uspehu. Pa ne samo glasbenemu, ampak tudi osebnostnemu.

Žan je pred kratkim diplomiral na  newyorški Novi šoli za jazz in sodobno glasbo, zdaj razmišlja o magisteriju. Za njim je vrsta projektov, še več pa jih načrtuje. Lani je za svojo skladbo že drugič prejel nagrado Združenja ameriških glasbenih ustvarjalcev in izdajateljev ASCAP. Čeprav je zdaj njegova glasba jazz, išče navdih tudi v drugih zvrsteh in kulturah. Je glasbenik, ki ve, kaj hoče in je za to pripravljen tudi trdo delati.

Alja Kramar