Tokrat bomo potovali vse tja do Velikonočnega otoka, ki ga je leta 1722 odkril nizozemski pomorščak ravno na veliko noč. No, domačini, ki so na otrok prišli pred okoli 400 leti, otočju rečejo Rapa Nui, Polinezijci pa mu pravijo popek sveta. Še na nekem drugem otoku bomo pristali – na Jamajki in se sprehodili po nevarnem glavnem mestu, po Kingstonu. V Romuniji pa bomo v šli po poteh grofa Drakule. Njegova gradova sta turistična atrakcija, prav tako zanimiva pa so tudi nemška mesta sredi te države.

Tokrat bomo potovali vse tja do Velikonočnega otoka, ki ga je leta 1722 odkril nizozemski pomorščak ravno na veliko noč. No, domačini, ki so na otrok prišli pred okoli 400 leti, otočju rečejo Rapa Nui, Polinezijci pa mu pravijo popek sveta.

Še na nekem drugem otoku bomo pristali – na Jamajki in se sprehodili po nevarnem glavnem mestu, po Kingstonu.

V Romuniji pa bomo v šli po poteh grofa Drakule.  Vlad Tepeš, Vlad Drakula ali Vlad Natikalec na kol (slednje ime se ga je prijelo zaradi krutosti, ki jo je kazal svojim sovražnikom) je bil sicer bolj kot z vampirji in hudičem povezan z zmajevim viteškim redom. Ta je imel nalogo varovati krščanstvo pred Turki, draco pa po latinsko pomeni zmaj. Danes v romunščini beseda drac tega pomena več nima, pomeni namreč hudič. Gradova  groga Drakule sta turistična atrakcija, zanimiva pa so tudi nemška mesta sredi te države.

Špela Šebenik