Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman - alias Radio Ga Ga, ki nas že pol stoletja vsak teden požgečka po ušesih in možganih - se v petek vračajo z novo sezono najbolj nepredvidljivega humorja na Slovenskem. Neugnani, nepredvidljivi, neizprosni in neodvisni satiriki ter imitatorji, ki jim ne manjka iskrive prodornosti, zagotovo pripravljajo neponovljivih petdeset minut smeha, o katerih pred začetkom oddaje tudi sami ne vedo čisto nič. Kritičen, zajedljiv, radosten in vedno aktualen skok v konec tedna vas znova čaka v petek po 10. uri na Prvem. Če imate takrat preveč dela, boste oddajo kmalu po živi izvedbi našli tu - v svojo napravo pa lahko prelijete tudi njen podcast: http://podcast.rtvslo.si/radio_ga_ga.xml.

Sašo Hribar in njegova četica pogumnih s polno paro čez vse naše

Hosni Gviždov, nova gagajevska zvezda

Hosni Gviždov – eden najpopularnejših humoristov daleč naokoli, ki ga že četrt stoletja nihče ne pozna – je nastopil v prvi oddaji nove sezone Radia Ga Ga. Predstavil ga je njegov menedžer, starosta oddaje Mirko Serpentinšek, ki je podčrtal njegovo zvestobo javni radioteleviziji. Doslej nam ga še nihče ni uspel speljati, še BBC ne.

»Mat je imela šest sinov, ta narmajš’  je bil pa predsednik vlade!«

je Hosnijev priljubljeni štos, ki je spravil ekipo v gromek smeh. Učenec legendarnih Strašnih Jožetov je med svojim debutom v Radiu Ga Ga širokogrudno postregel z mnogimi inačicami istega vica, s čimer je upravičil svoj sloves svetovno neznanega komika. Kako pa se pleše na dober vic? Poučite se v prvem delu Radia Ga Ga!

Politika, Mercator in hrvaške krave!

Osrednji gost oddaje je bil predsednik vlade dr. Miro Cerar ml. Moral je priznati, da so mu bili Hosnijevi vici izredno všeč; mnogo raje je govoril o njih kot o temah, zaradi katerih je bil v oddajo povabljen. Voditelj Sašo Hribar je vzdušje oddaje resnil s čedalje zahtevnejšimi gosti, a vpliv Hosnijevega humorja je zavedel celo serioznega ministra Karla. Čedalje živahnejše žongliranje s sinovi iz prej omenjenega vica je prevzelo vse; toda kaj se dogaja s slovensko hrano? Dr. Miro se je vendarle vdal in na nejasno zastavljeno vprašanje odgovoril izčrpno ter konkretno z besedami:

»Naša vlada se je problema lotila resno in z vso potrebno odgovornostjo.«

Ali je hrana v Mercatorju slovenskega ali hrvaškega izvora? Rešitev problema je v podeljevanju slovenskega državljanstva hrvaškim in srbskim kravam še pred zakolom, pravi dr. Miro.

In kaj po dopustu počnejo Artur, gospod Hudomalj in Goran Obrez?

Poslušajte na gornji povezavi ali na podcastu http://podcast.rtvslo.si/radio_ga_ga.xml.

Sašo Hribar