Helena Čebulj je diplomirana inženirka grafične tehnike, ki izdeluje unikatna oblačila in modne dodatke. Izdelkom, ki postajajo vedno bolj priljubljeni in prepoznavni po asimetričnem krojenju ter abstraktnih potiskanih vzorcih, rada nadene simpatična in šaljiva imena. Največji kompliment, ki ji ga lahko nekdo pokloni je ta, da z veseljem nosi njena oblačila in da se v njih odlično počuti. O različnih materialih, primernih za različne letne čase in priložnosti, ustvarjanju in izdelovanju oblačil, se bo z nočno gostjo, Heleno Čebulj, pogovarjala voditeljica Tadeja Bizilj.

Na začetku ponedeljkove noči smo kreirali, šivali, rezali in ustvarjali. Helena Čebulj je diplomirana inženirka grafične tehnike in izdeluje unikatna oblačila in modne dodatke. Njena pot med kreiranje in izdelovanje oblačil se je začela že zelo zgodaj – najprej z gledanjem različnih modnih šovov.

Največji kompliment, ki ji ga lahko nekdo pokloni je ta, da z veseljem nosi njena oblačila in da se v njih odlično počuti. Svoja oblačila pa opiše z naslednjimi besedami …

“Vleče me na dve strani – po eni strani v elegantne vode ter na drugi strani bolj športne vode.”

Svojim izdelkom, ki postajajo vedno bolj priljubljeni in prepoznavni po asimetričnem krojenju ter abstraktnih potiskanih vzorcih, Helena rada nadene simpatična in šaljiva imena – hlačmanke, hoodviki, šaljivci.

Pri oblačilih mladi kreatorki veliko pomeni izbira kvalitetnega blaga.

“Koža pove – ko oblečeš neko stvar in te začne bosti, gristi – potem veš, da to ni to.”

V svetu modne industrije, kjer ponujajo zelo poceni oblačila, je težko tekmovati. A kot pravi mlada kreatorka Helena Čebulj, je z vztrajnostjo in disciplino možno uspeti.

Tadeja Bizilj