Pevec, avtor, pianist in kitarist Roger Cicero /izg. rožé cícero/ sodi danes med najbolj znane in cenjene izvajalce zabavne glasbe v Nemčiji, a še pred desetletjem je zanj vedel le malokdo. Sin romunskega pianista iz zahodnega Berlina je odraščal med hladno vojno pod vplivi Vzhoda in Zahoda, a ko je odkril Beatlese in sving, je bila njegova glasbena pot zapečatena. Nekdanji "podporni" glasbenik slavnih se je z danes razvpito skladbo Frauen regier'n die Welt (Svetu vladajo ženske) leta 2007 udeležil Eurosonga in odtlej je šlo samo še navzgor. Šest samostojnih albumov, nastop z lastnim big bandom na slovitem jazzovskem festivalu v švicarskem Montreuxu in koncerti po vsej Nemčiji in Ameriki so pripomogli k temu, da je danes eno osrednjih imen sodobnega svinga in spevnega jazza v Evropi.

Pevec, avtor, pianist in kitarist Roger Cicero sodi danes med najbolj znane in cenjene izvajalce zabavne glasbe v Nemčiji, a še pred desetletjem je zanj vedel le malokdo. Sin romunskega pianista iz zahodnega Berlina je odraščal med hladno vojno pod vplivi Vzhoda in Zahoda, a ko je odkril Beatlese in sving, je bila njegova glasbena pot zapečatena. Nekdanji »podporni« glasbenik slavnih se je z danes razvpito skladbo  Frauen regier’n die Welt  (Svetu vladajo ženske) leta 2007 udeležil Eurosonga in odtlej je šlo samo še navzgor. Šest samostojnih albumov, nastop z lastnim big bandom na slovitem jazzovskem festivalu v švicarskem Montreuxu in koncerti po vsej Nemčiji in Ameriki so pripomogli k temu, da je danes eno osrednjih imen sodobnega svinga in spevnega jazza v Evropi.

Če ste preslišali njegov portret pred par leti, ko se je z njim pogovarjal Janko Petrovec, ga lahko spoznate v tokratnih Jazzobrazih!

Janko Petrovec