Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, ki iz tedna v teden skrbijo za nepredvidljiva presenečenja, se še ZADNJIČ PRED POČITNICAMI vračajo v studio Prvega. Neugnani, nepredvidljivi, neizprosni in neodvisni satiriki ter imitatorji, ki jim ne manjka iskrive prodornosti, bodo tudi tokrat nedvomno neponovljivo izvirni.

Nekdanji dolgoletni zunanji minister je menda le semafor. Tako pravi nekdanji premier Janez in zatrjuje, da Rupel ni nikoli v resnici obstajal: da se je včasih kdo ustavil pred njim, ko je bila rdeča luč, tuda zdaj gori zelena in ne ustavi se nihče več. A Dimitrij se ne predaja. Se bo odpravil k Zidu objokovanja? Najbrž ne, morda pa bo ustanovil Stranko zidu objokovanja. Bo z njo premagal šefa, ki ga je očitno potisnil v senco? Če vas nič od tega ne zanima, ne preslišite njegovega pevskega nastopa in tiskovne konference, na kateri je vprašanja zastavljal celo Karl Erjavec.

Lojze Peterle podpira Dimitrija, saj sporoča, da se je njegova podoba razširila kot motiv panjskih končnic. Pobuda je naletela na odobravanje, saj so stari motivi panjskih končnic, na katerih so se pojavljale podobe s koledarja predsednika Boruta, povzročili množične samomore kranjskih čebel.

»Na tleh je treba postaviti temelje, ne po luftu,«

Presenetljivo lucidno komentira starosta Bučar. Povezava med obema temama ostaja sicer skrita v meandrih očakovega logosa.

Artur: pol milijona Nub v KaZantip, Slovenija pa v Severno Korejo

Pol milijona prebivalcev z gora Južnega Sudana naj bi Tomo Križnar in Artur Štern preselila na Krim. A Artur ima še več novic: s Tomom sta se opredelila za rehabilitacijo Severne Koreje; še več, Slovenija naj bi se ji priključila. Med podpornike sta se uvrstila tudi nekdanja ljubezen Kim Jong Ila Breda Pečan in gospod Kocka, medtem ko je gospod Kucjati izrazito proti. Zanika, da bi imel karkoli pri tem, saj je že poldrugi mesec na dopustu. A provokaciji je zavestno nasedel in konstruktivno »z’jal« vse do bridkega konca sezone Radia Ga Ga.

Prvi