Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, ki iz tedna v teden skrbijo za nepredvidljiva presenečenja, se tudi ta petek vračajo v studio Prvega. Neugnani, nepredvidljivi, neizprosni in neodvisni satiriki ter imitatorji, ki jim ne manjka iskrive prodornosti, bodo tudi tokrat nedvomno neponovljivo izvirni.

Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja in Aleksander Pozvek so se odločili, da bodo naredili oddajo v duhu časa, a hitro ugotovili, da se z Grčijo ne da storiti nič. Zato so se raje posvetili izjavam slavnih ljudi. Dr. Bučar je ponudil svoj komentar k znamenitemu predsedniškemu stavku: “To mi deli,” in mu dostavil svojo iskrico:

“Vsi na kolo za zdravo ženo.”

Tudi Svetlana Makarovič si je nadela predsedniško kožo. S svojo izjavo pričakuje dvig lastne popularnosti za najmanj 35 odstotkov:

“Krota suha kruta snaha gluha.”

S čim pa na slovenskem podiju znamenitih izjav tekmujejo dr. Türk, Miha Žibrat, Marjan Jerman, dr. Ifigenija, g. Sagadin, nekdanja županja Pečanova, g. Katanec, nekdanji predsednik Kučan in Salome?

“Razbila te bom, ti kvantna kobila,”

je pribila zadnja od omenjenih. Izjave so bile ponujene poslušalstvu v presojo in glasovanje. Javna tribuna se je, kot je pri Gagajevcih v navadi, hitro izpridila, če se v razpravo o najboljših izjavah ne bi vključil Mirko Serpentinšek, pa bi bilo še veliko huje. Zakaj?

Ne preslišite tokratne oddaje, v sklepu katere je Grčijo in preostanek evropskega juga s Slovenijo vred reševal najuspešnejši radijski analitik Artur. Toda – ali se minister Erjavec strinja z našim skorajšnjim izstopom iz EU, ki ga napoveduje Artur?

 

Sašo Hribar