Poletje ni le čas počitnic in ležanja na plaži, temveč za mlade športnike, debaterje in dijake, ki sodelujejo na različnih olimpijadah znanja, tudi čas za tekmovanja, za nastope. Besedo smo dali športnikom in debaterjem, ki imajo zelo pestro in aktivno poletje – skočili smo v Singapur na svetovno debatno prvenstvo, pa v Celje, kjer se košarkarice do 18 let borijo za dobro uvrstitev na evropskem prvenstvu divizije A. Končal pa se je že Olimpijski festival evropske mladine, kjer je Slovenijo zastopalo 60 športnikov, iz Tbilisija v Gruziji pa so se v nedeljo vrnili s 16 odličji: 5 zlatimi, 6 srebrnimi in 5 bronastimi. 2 bronasti kolajni sta domov prinesla naša gosta – atleta, in sicer Eva Pepelnak, ki tekmuje v troskoku, in šprinter Gregor Grahovac, oba iz Atletskega društva Kladivar. Po telefonu pa smo se pogovarjali tudi z Janjo Jamšek, ki se je iz Gruzije vrnila s 4 odličji!

Medtem, ko večina mladih uživa na morju ali pa brez hudih obveznosti kje drugje, so poletni dnevi za nekatere dijake delavni in polni izzivov. V nedeljo so se iz Gruzije vrnili mladi športniki, ki so zastopali Slovenijo na olimpijskem festivalu evropske mladine, od koder so se vrnili s 16 odličji! Atleti so jih prispevali 5 – v studiu sta se nam pridružila Eva Pepelnak, ki je v troskoku prejela bron, in šprinter Gregor Grahovac, ki si je bron pritekel v teku na 400 metrov. Po telefonu je bila z nami tudi plavalka Janja Jamšek, ki je v Tbilisiju prejela kar štirih odličja – 2 zlati, 1 srebrno in 1 bronasto.

Mlade slovenske košarkarice se v Celju borijo za dobro uvrstitev na evropskem prvenstvu divizije A za dekleta do 18 let. Že z torkovo zmago nad Nizozemkami (imajo pa 5 zmag in 1 poraz) so si zagotovile nastop v četrtfinalu. S štirimi slovenskimi reprezentantkami se je pogovarjal kolega s športnega uredništva Marko Cirman.

Pa še z debaterji smo govorili, tudi ti imajo namreč zelo delavno in pestro poletje. Ano Vilhelmino Verdnik smo poklicali v Singapur, kjer je med 27. julijem in 6. avgustom potekalo svetovno debatno prvenstvo.

Špela Šebenik