Jernej Šugman bo v zadnji epizodi letošnjega niza srečanj Pri psihiatru odigral psihoterapevta Smiljana, ki ga že več kot leto dni obiskuje čedna ločenka (igra jo Polona Juh). Nič posebnega, če ne bi psihoterapevt v tem času razvil globokega čustvenega odnosa do nje, ona pa iskrene radovednosti do njega. Čedalje bolj ga navdajata najstniško hormonalno neravnovesje in romantično sanjarjenje ? Kaj naj stori?

Jernej Šugman je v zadnji epizodi letošnjega niza srečanj Pri psihiatru odigral psihoterapevta Smiljana, ki ga že več kot leto dni obiskuje čedna ločenka (igra jo Polona Juh). Nič posebnega, če ne bi psihoterapevt v tem času razvil globokega čustvenega odnosa do nje, ona pa iskrene radovednosti do njega. Čedalje bolj ga navdajata najstniško hormonalno neravnovesje in romantično sanjarjenje ? Kaj naj stori?

Živahen zaključek niza oddaj

Med zadnjim srečanjem Pri psihiatru v letošnjem nizu oddaj, ki jih je vodila Carmen L. Oven, so poslušalci izrekli vrsto pohval naši oddaji, predvsem pa so poskrbeli za živahno razpravo o psihoterapevtovem problemu. Prva je poklicala Vesna in dejala, da ni nič narobe, če psihoterapevt Smiljan poskusi očarati svojo pacientko, saj se ji zdi Nataša dovzetna za njegovo bližino. Ker bo kmalu končala s terapijo, lahko tvega. Če nič ne damo, nič ne dobimo. Poklical je tudi Marko. Nič ni narobe s tem, da bi se psihoterapevt zbližal s pacientko, saj poznamo tudi primere, ko se učitelji poročijo s svojimi učenkami. On sam bi Natašo povabil na večerjo in poskusil srečo. Poklicala je še Branka. Tema se ji je zdela zelo zanimiva. Čeprav ljubezen med terapevtom in pacientko profesionalno gledano ni pravilna, se v ljubezni ne da izbirati. Najprej pa je treba preboleti bolečino, da je človek pripravljen na novo pot. Smiljan naj malo počaka in Nataši, ko bo svobodna in močna, pove, kaj čuti. Čeprav Nataša rada koketira, jo bolj moti to, da je še v procesu prebolevanja prešnje zveze.

Jelkina modrost

Poslušalka Jelka iz Ljubljane nam je sledila od samega začetka niza. Njena življenjska modrost, ki je že tolikokrat popestrila razprave, tudi tokrat ni zatajila. Nataša se ji ni zdela primerna, ker se ves čas ozira za moškimi in rada o tem govori; mogoče zato, da ga draži. Videz je ljudem velikokrat preveč pomemben, saj človeka pritegne, za njim pa pogosto nič ni. Dandanašnji to hitro in intenzivno zaljubljenost imenujemo ‘kemija’. Še enkrat se je oglasila ob izteku oddaje, saj kar ni mogla razumeti, da je Smiljanu všeč tako živahna dama.

Poslušajte oddajo na zgornji povezavi!

Prvi