Nevrokirurg dr. Eben Alexander se je zaradi nenadne bolezni znašel v globoki komi. Vse, kar je v tem času videl in doživel zunaj svojega telesa, je spremenilo njegov pogled na življenje in smrt. Svojo izkušnjo je opisal v knjigi Pogled v večnost – The Proof of Heaven.

Po izidu se je nanj obrnilo veliko ljudi, ki so mu zaupali svoja obsmrtna doživetja, in nastala je druga knjiga Oris večnosti – The Map of Heaven, ki je pred nami.

V knjigi Oris večnosti dr. Alexander še vedno odkriva skrivnosti starodavnih ljudstev in s pričevanji ljudi, znanosti ter vere dokazuje obstoj posmrtnega življenja in onstranstva – obstoj nebes, kot zapiše sam. Pravi, da smo izgubljeni brez zavedanja večjega sveta – prostora, od koder smo prišli in kamor se bomo vrnili, ko bodo naša fizična telesa umrla.

Dr. Eben Alexader se je rodil leta 1953. Medicino je študiral na Univerzi Duke, kjer je leta 1981 diplomiral. Kot nevrokirurg je služboval v najboljših bolnišnicah, kot profesor pa poučeval na najbolj uglednih ameriških univerzah – tudi na Duku in Harvardu. Leta 2008 se je zaradi nenadne bolezni za sedem dni znašel v globoki komi. Obsmrtna doživetja so ga spremenila. Postal je drugačen človek, pravi.

Nekateri kolegi dr. Alexandru zamerijo, da v svoji knjigi ne piše o spoznanjih sodobne nevroznanosti o obsmrtnih in posmrtnih doživetjih. Njegovo delo je v javnosti zbudilo veliko zanimanja – prva knjiga Pogled v večnost je bila lani kar 97 tednov na seznamu najbolj prodajanih knjig časopisa The New York Times.

Namen knjige Oris večnosti je po besedah dr. Alexandra želja, da bi prišli do zakopanih in pozabljenih skupnih spominov na nebesa oziroma večnost, s tem pa bi vsakdo odkril svoj oris tega, povsem resničnega kraja. Po svetovih, ki jih odpira Oris večnosti, smo potovali z gostoma Urško Lunder in Zvezdanom Pirtoškom. Odlomke iz knjige bereta Alenka Resman Langus in Matej Rus.

Iztok Konc