V poletnih dneh se bo ekipa Programa za mlade podala na številne konce in kraje. Skupaj z mladimi bomo na počitniških taborih in delavnicah raziskovali najrazličnejša področja - gledali bomo zvezde, se podili za žogo, izdelovali robote, čofotali v morju, nabirali zelišča pa tudi kaj dobrega skuhali. V tokratni oddaji bomo zbirali pogum in se podali tudi v adrenalinski park ter izvedeli vsa pravila bovlinga. Voditeljica Tadeja Bizilj.

V poletnih dneh se ekipa Programa za mlade podaja na številne konce in kraje. Obiskujemo počitniške tabore in delavnice in skupaj z vami raziskujemo najrazličnejša področja – v današnji oddaji smo tako najprej izvedeli vsa pravila košarke – obiskali smo namreč košarkarski kamp Gorana Dragića. Si predstavljate, da bi morali med počitnicami vstajati že ob 7h? Biti ves dan telesno aktivni in v pogonu? Biti en teden brez telefona? Če ste na ta vprašanja odgovorili nikalno, potem ne vem, kako bi se znašli na 2. košarkarskem kampu Gorana Dragiča, ki je ta teden potekal na Rogli. A sto osnovnošolcev, med njimi tudi štirje iz Bosne in Hercegovine, niso imeli prav nobenih težav z zgodnjim vstajanjem, učenjem novih tehnik ali utrujenostjo, saj so bili lačni novega košarkarskega znanja in novih poznanstev.

“Goran Dragić: Otroci morajo biti zelo delovni in pridni, trener pa mora imeti avtoriteto in sestaviti dober program.”

Iz sončnega Miamija, kjer bo Goran Dragić igral naslednjih pet let in tamkajšnih plaž in košarkarskih igrišč pa smo šli nazaj na našo obalo. Na letošnjih novinarskih delavnicah Radia Hudo! so v tekmovanju za najboljši novinarski razred odlično 2. mesto osvojili mladi novinarji z 2. OŠ Slovenska Bistrica. Prejeli so prav poletno nagrado in sicer ogled Piranskega zaliva z ladjico Subaquatic. Ogledali so si tudi Aquarium Piran in se v vročem popoldnevu prepustili osvežitvi morskih valov.

“Super je, da smo prišli na morje in da se lahko kopamo – to je najboljše. Izlet bi ocenil 10/10 :) .”

Pravo poletje je končno tu s poletnimi temperaturami, kar se za najdaljše počitnice v letu tudi spodobi. Zunaj je več kot primerno vreme za razne športne aktivnosti (seveda tukaj ne pozabite na pijačo, najbolje vodo, da ne dehidrirate :) ) – mogoče kakšen bungee skok ali pa obisk pustolovskega parka. Edino, kar vas lahko ustavi pri vsem tem, je strah in tista tresoča kolena. A vse to so uspešno premagali mladi z OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, ki so za nagrado pri projektu Radio Hudo! obiskali Pustolovski park Geoss. Tam so malce vpili, kričali, se smejali in se spodbujali. Seveda pa so upoštevali vsa varnostna pravila.

“Visoko nad tlemi si, tresejo se ti noge, inštruktorji ti pa vmes govorijo, da moraš biti zbran in da se ne smeš smejati.”

Ob sobotah, ko se imamo hudo dobro z našimi mladimi poslušalci, ura in njeni kazalci res hitro bežijo naprej. Ekipa Programa za mlade vam želi tudi v naslednjem tednu veliko lepih potepanj in dogodivščin – pa obiščite kaj naš FB Progam za mlade.

Tadeja Bizilj