Matjaž Tribušon bo tokrat odigral poročenega Simona z dvema otrokoma in urejenim življenjem. V "urejenost", kot jo pojmuje sam, pa že sedem let sodi tudi ljubica, ki jo srečuje po parkrat na mesec. Življenje torej teče po ustaljenih tirnicah, dokler mu ljubica ne napove svoje skorajšnje poroke s človekom, za katerega še nikoli ni slišal. Bomo Simonu kar takoj privoščljivo navrgli, da pač raste palica za vsako zadnjico? Ali pa bomo pod drobnogled vzeli tudi vprašanje različnih oblik ljubezenskih odnosov, ki smo jih sposobni ljudje? Živahna razprava s poslušalci nas nedvomno čaka na novem zmenku Pri psihiatru, v sredo po 21. uri na Prvem.

Matjaž Tribušon igra poročenega Simona s tremi otroki in urejenim življenjem. V »urejenost«, kot jo pojmuje sam, pa že sedem let sodi tudi ljubica Mika, ki jo srečuje po parkrat na mesec. Življenje torej teče po ustaljenih tirnicah, dokler mu ljubica ne napove svoje skorajšnje poroke s človekom, za katerega še nikoli ni slišal.

Bomo Simonu kar takoj privoščljivo navrgli, da pač raste palica za vsako zadnjico? Ali pa bomo pod drobnogled vzeli tudi vprašanje različnih oblik ljubezenskih odnosov, ki smo jih sposobni ljudje? Živahna razprava ob zgodbi z dvema koncema se je tokrat na Prvem odvila ob zatonu soparnega poletnega dne.

Kaj so menili poslušalci?

Prvi je poklical Jure. Menil je, da Simon ni žrtev. Če človek sedi na dveh stolih, se mu bo vsaj eden spodmaknil, če ne celo oba. Naš drugi tokratni poslušalec Klemen je dejal, da je bil pri zgodbi ključen njen dolgotrajni molk, zaradi česar je ona večji svetnik kot on; ves čas mu daje energijo, on pa njej ničesar nazaj. Vsak, ki stopa v odnos, nekaj od njega pričakuje; Simon se je očitno zaljubil v Miko, njen motiv pa je pri tej zgodbi neznan, je dejal. Klemen je še menil, da sta temeljno zadovoljstvo in osnovna odgovornost, zaradi katerih človek po navadi nima razloga, da bi gledal čez plot. Naša stalna poslušalka Irena pa je menila, da sta krivca za krizo v odnosu oba: on je pozabil na svoje otroke, ona pa je izkoristila dejstvo, da se žena pač ni imela časa »igračkati« z njim. To se ji je zdelo zelo grdo od obeh. Zdaj se v svoji ljubezni bolj nagiba k ljubici, saj ima ona več časa zanj kot žena.

Po prvem igranem razpletu zgodbe je poklical Avguštin. Dejal je, da je vsak človek nekaj posebnega. Religija zapoveduje enega samega partnerja, v naravi človeka pa je, da ne more imeti rad samo enega človeka. Kar je prepovedano, je najbolj mikavno. Vse je stvar odločitve. Ponovno se je oglasil Jure. Tisti, ki je bil kdaj prevaran, se zaveda, kakšno bolečino lahko zada drugemu človeku, je dejal. Mogoče se je Simon za možno ločitev odločil prepozno, ali pa je o tem lagal in taktiziral, da bi lahko še naprej ohranil enako stanje. Zadnja je poklicala Jelka. Po njenem mnenju je Simon žrtev narave, tega ne počne namenoma, saj se je proti svoji volji zaljubil v drugo, ki ga je zapeljevala. Simonov zakon ni slab, če bi bil, bi bila ločitev najbolj poštena odločitev. Zaključila je, da se je vzdržnosti treba naučiti.

Poslušajte oddajo na zgornji povezavi!

Prvi