Le hipen se zdi tisti čas leta, ko je sonce na naši strani zemeljske poloble in nam poklanja obilo svetlobe. Natrpan je z dogajanji in ujet v zanko neprestanega iskanja napredka. Kljub razkošju in bujnosti narave, je posameznik ujet v primež kvantitativne površnosti, cenenosti, plitkosti. Zato se ne zdi odveč, da se ustavimo in le poslušamo tisto, kar so ljudje sporočali pred nami. Morda se naučimo modrosti. Ta prihaja počasi in tiho. A modro si je vzeti čas za petje in ples, nemara bo tako modrost hitrejša, glasnejša in tako bolj slišana v hrupnem vsakdanu.
Zgovorni, prepričljivi in živahni so pevci in godci, ki sozvočja ustvarjajo zaradi notranje nuje in ne želje po navzočnosti. Med njimi so orgličar Davorin Cej, pevci Nadiški puobi, godka Betka Božank, pevke Trstenke, Tamburaši iz Adlešičev,Volk Folk, Marko banda in Vruja.

Le hipen se zdi tisti čas leta, ko je sonce na naši strani zemeljske poloble in nam poklanja obilo svetlobe. Natrpan je z dogajanji in ujet v zanko neprestanega iskanja napredka. Kljub razkošju in bujnosti narave, je posameznik ujet v primež kvantitativne površnosti, cenenosti, plitkosti. Zato se ne zdi odveč, da se ustavimo in le poslušamo tisto, kar so ljudje sporočali pred nami. Morda se naučimo modrosti. Ta prihaja počasi in tiho. A modro si je vzeti čas za petje in ples, nemara bo tako modrost hitrejša, glasnejša in tako bolj slišana v hrupnem vsakdanu.

Zgovorni, prepričljivi in živahni bodo pevci in godci, ki sozvočja ustvarjajo zaradi notranje nuje in ne želje po navzočnosti. Med njimi so orgličar Davorin Cej, pevci Nadiški puobi, godka Betka Božank, pevke Trstenke, Tamburaši iz Adlešičev, Volk Folk, Marko banda in Vruja.

Simona Moličnik