Tangila prihaja iz Geislinga – nemškega mesteca, ki se nahaja med Ülmom in Stuttgartom. Slovenijo je Nemka do zdaj poznala zgolj kot prehodno državo, saj jo je večkrat prečkala, ko se je odpravila na dopust. Ob njenem prvem obisku tu pa jo je med pohajanjem ob Ljubljanici ustavila Darja Pograjc.

Selfie – nepogrešljiv del turizma

Tangila prihaja iz Geislinga – nemškega mesteca, ki se nahaja med Ülmom in Stuttgartom. Slovenijo je Nemka do zdaj poznala zgolj kot prehodno državo, saj jo je večkrat prečkala, ko se je odpravila na dopust. Pred kratkim pa se je odločila, da je končno nastopil čas, da se ustavi tudi v Ljubljani in naredi “selfie“.

Ja, res sem ga naredila. Smešno, kako zabavna je ta tema zadnje čase. Nenavadne so tudi palice, ki jih lahko uporabiš tako, da nanje pritrdiš mobitel in se fotografiraš. To je res videti smešno.

Pomladno ozeleneli parki in urejene sprehajalne poti ob reki Ljubljanici pač nudijo razglede, ki jih turisti preprosto morajo ovekovečiti.

Svetlobna gverila

Tangilo je pritegnila tudi alternativna umetnost, ki je svoje mesto v teh dneh našla v enem izmed mestnih parkov. “Ravno sem se spraševala, kaj se dogaja tu. Med krošnjami dreves visijo zanimive skulpture. Nekakšna industrijska kolesja in kocke, ovite v blago. Opazila sem reflektorje pripete na debla dreves. Verjetno gre za umetnost – za igro svetlobe in sence,” je razlagala in nam v isti sapi obljubila, da se bo zvečer vrnila in preverila inštalacijo Svetlobne gverile.

Med krošnjami dreves na Kongresnem trgu.

foto: Darja

Gospodična, ki igra na “neviden inštrument”

V soboto zvečer sem gledala Evrovizijo. Seveda sem opazila tudi vaš nastop, saj ste nastopili prvi. Zapomnila sem si slušalke in pa gospodično, ki je v ozadju igrala nekakšen neviden inštrument. Ampak, če sem si prav zapomnila, niste bili med prvimi desetimi. Kljub temu ste precej izstopali od povprečja. Ni vas bilo mogoče zgrešiti.

Žal enakega – vsaj z ozirom na podeljene točke – ne moremo trditi za nemško evrovizijsko izvajalko.

Tangilo lahko danes srečate v Mariboru, na njenem zadnjem postanku pred odhodom domov. Morda ji lahko priporočite kakšno slovensko jed, ki je še ni poskusila, ji s tem polepšate zadnji dan potovanja in tako poskrbite, da bo dober glas o nas ponesla v “deveto vas“.

Darja Pograjc