Spoznali boste mlade primorske rockerje iz skupine StillOut, ki bodo na zaključni prireditvi Radia Hudo! 30. maja zasedli glasbeni oder in stopnjevali vzdušje do razglasitve. Najboljši novinarski razred v letošnjem šolskem letu bo spoznal Španijo, zato se nam bo pridružila še "najboljša Španka v državi" - dijakinja Lara Novak z Gimnazije Celje Center, absolutna dijaška zmagovalka iz znanja španskega jezika. Pet minut pred deseto pa bomo zaključili glasovanje za najboljši novinarski razred Radia Hudo!. Voditeljica Tadeja Bizilj.

V današnji oddaji Hudo! je imela glavno besedo glasba. V studiu smo gostili mlade primorske rockerje – fante iz skupine StillOut – Aleksa, Jana, Tomija in Gaja. Kako je glasbena skupina sploh nastala in kako se je vse skupaj začelo, je povedal Jan.

“Najprej smo pol leta  igrali bolj zase in se hecali, potem pa smo začeli bolj zares.”

Brez glasbe si mladi rockerji težko predstavljajo življenje. Pridno vadijo vsaj trikrat na teden, napisali pa so tudi že svoje skladbe. A vse v angleškem jeziku. In zakaj je mladim danes dosti bolj kot slovenska blizu tuja glasba?

“Slovenska glasba bi se morala bolj uveljaviti.”

Ker se je v oddaji vse vrtelo okoli glasbe, smo skozi pogovor in igranje na malo kitaro spoznali tudi mladega primorskega glasbenika Maja.


Ob koncu oddaje pa so seveda svoje dodali tudi StillOut – in v živo zapeli in zaigrali.

Točno ob 9.55 smo zaključili glasovanje za najboljši novinarski razred, naslednjo soboto, 30. maja, pa bodo fantje iz skupine StillOut stopnjevali vzdušje do razglasitve najboljšega.
Bodite z nami tudi vi – na našem Prvem programu pa tudi prek slike na naši spletni strani www.radioprvi.si. Začnemo točno ob 11h!

Tadeja Bizilj