Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, ki iz tedna v teden skrbijo za nepredvidljiva presenečenja, se tudi ta petek vračajo v studio Prvega. Neugnani, nepredvidljivi, neizprosni in neodvisni satiriki ter imitatorji, ki jim ne manjka iskrive prodornosti, bodo tudi tokrat nedvomno neponovljivo izvirni.

V začetku oddaje so se oglasili pričevalci z NOB-jevske poroke. Sočne podrobnosti so na voljo v pogovoru z M. Š. juniorjem v samem začetku novega gaganja. Disput med zlato in srebrno penino, manjkajoči kanapejčki in svati, pobrani po polju … prisluhnite novo napisanemu poglavju iz novejše slovenske zgodovine.

Fakulteta Mirka Serpentiška “Uk je Kranjcem v kratek čas” odpira svoja vrata

Prvi študentje, nagrajeni improkletaši z Gimnazije Vič (Jaka Smerkolj, Vita Osterman, Teja Lenaršič in Eva Oršič), že sedajo v nove klopi ustanove, kjer lahko vsak predava vse. Diploma je zagotovljena že po nekaj urah študija, kar velja predvsem za smeri Patetika in Predvidevanje, na kateri predava nekdanji predsednik Danilo. Več o smereh Globokega spanca, Spremljanja dogajanja, Nadovezovanja na debato, Teorije ličenja (predavatelj predsednik Borut) in Postiljanja postelje v pogovoru s Serpentiškom, predsednikoma Danilom in Borutom, dr. Bučarjem ter nadobudnimi študenti. Minister Karl, še eden od predavateljev te fakultete, je obelodanil, da poučuje Hokej v hrib, kar prinaša dodano vrednost tudi slovenskemu gospodarstvu.

 Improvizatorji Gimnazije Vič – zmagovalci tekmovalne oddaje Improklet, so se pridružili ekipi Radia Gaga

Toda to še ni vse

Med tržno zanimivimi študijskimi smermi Serpentiškove fakultete so še Pravljičarstvo, ki ga predava Zmago Sagadin, Intervju, ki ga vodi profesorica Danica, in Komentiranje, pri katerem blesti profesor Ivo. Gagajevci so perspektivne študente povabili še na predstavitveno tiskovno konferenco, ki ga je s svojim komentarjem pospremila dr. Ifigenija.

“Danes se nima več smisla pogovarjati o pravu ali medicini. Te fakultete pripomorejo kvečjemu k skupku nezadovoljstva. Smisel je treba iskati v odliki iz ličenja in pozornem poslušanju trosilca hlevskega gnoja. To bo mladim omogočilo veliko uspešnejšo kariero,” je med drugim rekla.

 

 Takole so se stiskali ”Improkletniki” in ”Gagajevci” v studiu

Državni udar

Končana je devetdnevnica proslavljanja petdesetletnice, toda Artur je kljub temu čilo spremljal gradnjo Seprentinškove fakultete. Pridružil se je akademskemu zboru, in sicer kot predavatelj predmeta Državni udar. Kdaj naj bi se zgodil in s katere strani ga gre pričakovati? Poučite se v sklepu tokratnega zmenka z vodilnimi slovenskimi satiriki.

 

Prvi