Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, ki iz tedna v teden skrbijo za nepredvidljiva presenečenja, se tudi ta petek vračajo v studio Prvega. Neugnani, nepredvidljivi, neizprosni in neodvisni satiriki ter imitatorji, ki jim ne manjka iskrive prodornosti, bodo tudi tokrat nedvomno neponovljivo izvirni. Kritičen, zajedljiv, radosten in vedno aktualen skok v konec tedna vas znova čaka v petek po 10. uri na Prvem. Če imate takrat preveč dela, boste oddajo kmalu po živi izvedbi našli tu - v svojo napravo pa lahko prelijete tudi njen podcast: http://podcast.rtvslo.si/radio_ga_ga.xml.

Posebni dopisnik Radia Ga Ga general Guzman je prišel v radijski studio neposredno z Dunaja, seveda s svežimi novicami z Eurosonga. Mojca Mavec je navdušeno prisluhnila zaupnostim o dunajskih dogovorih glede razprodaje slovenskega premoženja: menda zdaj prodajamo celo Hofer … Ali pa morda Hoferja?

Je slovenska pesem plagiat?

Tako trdi Arnold Schwarzenegger, saj naj bi bil del besedila povzet po drugem delu Terminatorja. General Guzman pa je postregel še z drugimi podatki iz zakulisja. Zakaj, denimo, Marjetka ni imela na ušesih polžev namesto slušalk? Kakšno vlogo igra pri vsem tem Srbija? Kakšno je skrito sporočilo besedila »Down, down, down«? Radio Ga Ga ima odgovore na vsa vprašanja, odslej tudi na družbenih omrežjih.

Sprava, sprava in še enkrat sprava

Danica Lorenčič je v Polnočnem klubu ob izjemni spremljavi uglašenega klavirja gostila nepregledno množico gostov. Karl Erjavec meni, da nas bo le sprava rešila, vprašanje pa je, na kakšen način. Vsak človek si jo bo predstavljal po svoje, meni, toda kot zunanji minister svetuje, naj ljudstvo spravi čimveč zlata, orožja in mladih begunk z ladje Triglav. Nekdanji predsednik Türk pa meni, da ne gre le za spravo, ampak tudi za ozimnico, zato poziva k spravilu vrtnin.

»Bolje zmrznjena riba kot tri dni sveža,«

Pa je modra misel, s katero je legendarna televizijska voditeljica zaključila svojo tokratno debato.

V kakšnem uvelem svetu živimo?

Tako se sprašuje Artur Štern ob pogledu na ostarelo sosedo. A pustimo malenkosti ob strani. Sloviti filozof je pred dnevi odprl novo tvrtko  Metabiolog. S čim se ukvarja? Artur je o perspektivah zaporniškega podjetništva podrobno spregovoril v zadnji tretjini tokratne oddaje, ki prinaša tudi: združitev Patrie z Grepom, zbirko pesmi Martine Ratej z naslovom Biceps, disput med Janezom Kocijančičem in Svetlano Makarovič ter zaključno osupljivo odkritje.

Sašo Hribar