Za nami je sklepno dejanje druge sezone našega evropskega projekta Gymnasium.eu, ki ga izvajamo skupaj z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. V začetku maja smo z zmagovalci - Prvo gimnazijo Maribor - obiskali Evropski parlament v Strasbourgu, kjer so se dijaki udeležili zasedanja Evro šole. V okviru tega parlamentarnega dne so udeleženci prevzeli vlogo evropskih poslancev in iz prve roke izkusili, kako poteka sprejemanje evropskih direktiv. Ob tem so imeli priložnost navezati tudi mnogo novih prijateljskih stikov, saj so se Evro šole udeležili mladi iz skoraj vseh držav članic Evropske unije. Naša strokovna ekskurzija pa nas ni popeljala le na omenjeno zasedanje v Strasbourgu, ampak smo se na poti tja in nazaj domov ustavili še v nekaterih nemških mestih, kjer je deloval in živel Primož Trubar. Med drugim smo videli tudi hišo, v kateri sta bili natisnjeni prvi slovenski knjigi Abecednik in Katekizem. V oddaji Gymnasium.eu boste zato tokrat lahko slišali, kako smo se na tej poti imeli in kaj vse smo izvedeli. Zato nas nikar ne preslišite, saj bo poučno in predvsem zabavno. Da pa o naši ekskurziji ne boste le poslušali, si lahko na Facebook profilu Program za mlade ogledate tudi foto galerijo, ki smo jo ustvarjali med potjo. Oddajo bosta vodila Nadia Petauer in Aleš Ogrin.

Za nami je sklepno dejanje druge sezone našega evropskega projekta Gymnasium.eu, ki ga izvajamo skupaj z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. V začetku maja smo z zmagovalci – Prvo gimnazijo Maribor – obiskali Evropski parlament v Strasbourgu, kjer so se dijaki udeležili zasedanja Evro šole. V okviru tega parlamentarnega dne so udeleženci prevzeli vlogo evropskih poslancev in iz prve roke izkusili, kako poteka sprejemanje evropskih direktiv.

Ob tem so imeli priložnost navezati tudi mnogo novih prijateljskih stikov, saj so se Evro šole udeležili mladi iz skoraj vseh držav članic Evropske unije. Naša strokovna ekskurzija pa nas ni popeljala le na omenjeno zasedanje v Strasbourgu, ampak smo se na poti tja in nazaj domov ustavili še v nekaterih nemških mestih, kjer je deloval in živel Primož Trubar. Med drugim smo videli tudi hišo, v kateri sta bili natisnjeni prvi slovenski knjigi Abecednik in Katekizem.

V oddaji Gymnasium.eu boste zato tokrat lahko slišali, kako smo se na tej poti imeli in kaj vse smo izvedeli. Zato nas nikar ne preslišite, saj bo poučno in predvsem zabavno. Da pa o naši ekskurziji ne boste le poslušali, si lahko na Facebook profilu Program za mlade ogledate tudi foto galerijo, ki smo jo ustvarjali med potjo.

Aleš Ogrin, Nadia Petauer