Robert Prebil bo v tokratni zgodbi Mateje Perpar odigral avtomehanika Ludvika, ki mu pri osemintridesetih še vedno ne uspe osvojiti ženske. Karkoli poskusi, mu spodleti, zato še nikoli ni bil z žensko. Nerodnost pri navezovanju stikov, zlasti pri moških, je mnogokrat razlog za posmeh prijateljev. Toda z minevanjem let lahko stiska, povezana s prenizko samopodobo, usodno vpliva na življenje posameznika. Kakšno je vaše mnenje? Kako resna je Ludvikova težava in kako sami rešujete težave, povezane z nizko samopodobo?

Robert Prebil je v tokratni zgodbi Mateje Perpar odigral avtomehanika Ludvika, ki mu pri osemintridesetih še vedno ne uspe osvojiti ženske. Karkoli poskusi, mu spodleti, zato še nikoli ni bil z žensko.

Nerodnost pri navezovanju stikov, zlasti pri moških, je mnogokrat razlog za posmeh prijateljev. Toda z minevanjem let lahko stiska, povezana s prenizko samopodobo, usodno vpliva na življenje posameznika. Kakšno je vaše mnenje? Kako resna je Ludvikova težava in kako sami rešujete težave, povezane z nizko samopodobo?

Osebne zgodbe poslušalcev

Prva je v tokratno oddajo Pri psihiatru poklicala Jelka. Dejala je, da ima Ludvik gotovo hudo tremo. Mogoče še ni srečal prave ženske. Menila je, da moški ne sme biti preveč vsiljiv, ženski se mora približati obzirno in vljudno. Ludvik bi rad naredil vtis na ženske, vendar ne ve, kako.

Po prvem razpletu se je oglasil Marko. Dejal je, da pozna veliko ljudi s podobnimi težavami, ki jih rešujejo vsak na svoj način. Mogoče se je tega bolje lotiti razumsko kot čustveno, z bolj hladnokrvnim pristopom.  Sam uporablja čisto znanstven, analitičen pristop. Za njim je svoje mnenje povedala Nika, ki je pohvalila temo oddaje, saj se v podobnih situacijah gotovo prepozna veliko ljudi. Teorija je eno, praksa pa nekaj popolnoma drugega. Pri moškem se ji zdi pomembno, da je iskriv in da se zna nasmejati. Nekdo, ki ni samozavesten, mora veliko delati na sebi, da doseže sproščenost in najde sebe. Ženskam je po njenem mnenju lažje, ker se še vedno pričakuje, da moški naredi prvi korak. Nič pa se ji ne zdi narobe, če ženska naredi prvi korak. Svojo zgodbo nam je zaupal tudi poslušalec Bojan, ki je svojo družico ugrabil drugemu moškemu, ker se ji je znal posvetiti, z ženskami je treba namreč ravnati lepo. Zaključil je, da morajo moški vedno ceniti ženske in jih imeti radi, ker so lepe.

Poslušajte celotno oddajo na zgornji povezavi!

Prvi