V prvi polovici maja se Slovenci po navadi že odpravljamo v hribe, in tudi obletnico osvoboditve mnogi obeležujemo rekreativno. Pa tu ne govorimo samo o ljubljanski Poti ob žici okupirane Ljubljane; skoraj vsak slovenski kraj ima kakšen hrib, goro ali spominsko obeležje, kamor se domačini odpravijo okoli 9. maja. Letos, ob 70-letnici osvoboditve, je bilo še posebej slovesno. In kam ste se odpravili vi? Kakšni pogovori in premisleki so vas spremljali ob tem? V iztek obletniških dni bo Ljerka Belak kramljala z vami prav o pomenu obhajanja spomina na konec vojnih dni.

V prvi polovici maja se Slovenci po navadi že odpravljamo v hribe, in tudi obletnico osvoboditve mnogi obeležujemo rekreativno. Pa tu ne govorimo samo o ljubljanski Poti ob žici okupirane Ljubljane; skoraj vsak slovenski kraj ima kakšen hrib, goro ali spominsko obeležje, kamor se domačini odpravijo okoli 9. maja. Letos, ob 70-letnici osvoboditve, je bilo še posebej slovesno.

In kam ste se odpravili vi? Kakšni pogovori in premisleki so vas spremljali ob tem? V iztek obletniških dni bo Ljerka Belak kramljala z vami prav o pomenu obhajanja spomina na konec vojnih dni.

Prvi