Po dobrem letu dni premora je vladna komisija za zaščito romske skupnosti začela z delom. Osrednji del prve seje so  namenili predlogu 4. poročila o položaju romske skupnosti za lani in izhodiščem za pripravo nove nacionalne strategije vključevanja Romov. Delovanje romskih organizacij je bilo v preteklosti bolj učinkovito, trdi Zveza Romov Slovenije. Njihovo delo je bilo samostojno in namenjeno romski skupnosti. Delovanje nekaterih organizacij je pod vplivom nekaterih državnih in ne-romskih inštitucij, ki tako Zveza Romov Slovenije, narekujejo njihovo delovanje in zastopstvo. Bili smo na posvetu o vlogi in pomenu romskih organizacij, ki so ga pripravili v sodelovanju z društvom Romano vozo iz Velenja.
Projekt »Zapolnimo prosti čas na kreativen način – Romska moda«, v okviru katerega so Rominje iz Maribora kreirale in izdelovala oblačila, torbice in modne dodatke, bo nadgrajen s katalogom in spletno stranjo. Začenja se projekt, ki temelji na  osveščanju in informiranju romskih žensk o pomenu izobrazbe, vključevanju v družbeno življenje, enakosti spolov, ukrepanju zoper diskriminacijo in zmanjševanju predsodkov o kulturi Romov.

Po dobrem letu dni premora je vladna komisija za zaščito romske skupnosti začela z delom. Osrednji del pozornosti prve seje je bil namenjen predlogu 4. poročila o položaju romske skupnosti za leto 2014 in izhodiščem za pripravo nove nacionalne strategije vključevanja Romov.

Delovanje romskih organizacij je bilo v preteklosti bolj učinkovito, trdi Zveza Romov Slovenije. Njihovo delo je bilo samostojno in namenjeno romski skupnosti. Delovanje nekaterih organizacij je pod vplivom nekaterih državnih in ne-romskih inštitucij, ki tako Zveza Romov Slovenije, narekujejo njihovo delovanje in zastopstvo. Bili smo na posvetu o vlogi in pomenu romskih organizacij, ki so ga pripravili v sodelovanju z društvom Romano vozo iz Velenja.

Projekt »Zapolnimo prosti čas na kreativen način – Romska moda«, v okviru katerega so Rominje iz Maribora kreirale in izdelovala oblačila, torbice in modne dodatke, bo nadgrajen s katalogom in spletno stranjo. Začenja se projekt Zoralipe Romane žuvjengru – Opolnomočenje romskih žensk, ki temelji na  osveščanju in informiranju romskih žensk o pomenu izobrazbe, vključevanju v družbeno življenje, enakosti spolov, ukrepanju zoper diskriminacijo in zmanjševanju predsodkov o kulturi Romov.

Prvi