Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, ki iz tedna v teden skrbijo za nepredvidljiva presenečenja, se tudi ta petek vračajo v studio Prvega. Neugnani, nepredvidljivi, neizprosni in neodvisni satiriki ter imitatorji, ki jim ne manjka iskrive prodornosti, bodo tudi tokrat nedvomno neponovljivo izvirni.

Vanja Vardjan, naš dopisnik iz Zagreba, je ogorčen, saj se anonimni ameriški igralec menda predstavlja za njegovo malenkost. Afera je presegla nacionalne meje in buri duhove na Hrvaškem. Toda prisotnost v Radiu Ga Ga ima tudi pozitivne učinke: tako je stalni gost oddaje Miha Žibrat menda ravno zaradi svoje satirične pronicljivosti postal V. d. odgovornega urednika televizijskega Uredništva za šport. Nič čudnega torej, če je v prvem, športnem delu oddaje poskrbel za izčrpno komentatorsko dopoldne, pri katerem je sodeloval tudi gospod Kocka. Osebna stiska Janeza Kocjančiča, pristne solze in angleški monolog vas čakajo v osrednjem delu.

Eden največjih dosežkov v zgodovini znanosti

Svetovna znanstvena organizacija je razkrila, da v Sloveniji deluje drugi najpomembnejši znanstveni laboratorij na svetu, ki se imenuje Drugi tir. Za kaj gre, je Sašo Hribar vprašal dr. Bučarja. Kaj je veliki hadronski trkalnik in kaj ima z njim drugi tir do Divače? Odkrijte, kaj se lahko zgodi ob trčenju dveh gomulk.

Novi imidž Karla Erjavca

Naš zunanji minister nas je tokrat presenetil. Prinesel je pokazat svoj koledar, v pajkicah in z novimi tetovažami.

»Kaj je glavni poudarek mojega koledarja? To so slike s kahle.«

Poklicala je poslušalka Alenka in prosila za majico Radia Ga Ga ali vsaj za Erjavčev koledar – a brez uspeha. Zakaj? Odgovore na to in druga vprašanja brez dlake na jeziku ponujajo dr. Ifigenija in njeni sopotniki!

Janko Petrovec, Sašo Hribar