Dva dni po slovesni obeležitvi in štiri dni po dejanski 25. Obletnici delovanja Radia Ga Ga, se Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman, ki iz tedna v teden skrbijo za nepredvidljiva presenečenja, vračajo v matični studio Prvega. Neugnani, nepredvidljivi, neizprosni in neodvisni satiriki ter imitatorji, ki jim ne manjka iskrive prodornosti, bodo tudi tokrat nedvomno neponovljivo izvirni.

Gagajevci so po uspešnem preživetju svoje 25-letnice že pravi veterani, zato so redno petkovo oddajo začeli s spomini. Toda leta so naredila svoje in spomin na sredino prireditev je bil nekoliko meglen. Sandi Čolnik, France Bučar in Slavoj Žižek so se polemično opredelili do uspeha minule 25-letnice, Breda Pečan pa izrazila svoje razočaranje, ker zaradi uredniške politike ni uspela priti v Studio 14. Večer je preživela tako, da se je udinjala kot natakarica, kar ji je nekako kar prešlo v kri …

Lukšičev pevski nastop in Karlovo navdušenje

Igor Lukšič je tokrat presenetil s spevnim pevskim nastopom, ki bi močno segrel studijsko ozračje, če bi le bilo ozvočenje prižgano. Toda doktorjev Rodeta in Cukjatija pomanjkljiva tahnična izvedba oddaje ni zmotila in sta se kljub temu veselo zavrtela. Tako imenovani afterpartiji so se očitno razširili tudi v elitne izobraženske kroge, saj sta akademska prvaka pokazala zavidljivo visoko raven poznavanja popularne kulture zadnjih desetletij.

»Prireditev je bila katastrofalna in pod vsako kritiko,« je zatrdil Ivo Milovanovič. »Kar velja tudi za zakusko.«

Toda Karel Erjavec je bil navdušen. 25-letnico Radia Ga Ga je doživel kot izjemen dogodek, ki ga je zabelil z nepozabnim afterpartijem.

 Oponašanje motorke in avtorske pravice

Humorist Tilen Artač je prekršil zakon o avtorskih pravicah, saj ni navedel ustreznega modela motorne žage, ki jo je posnemal. Na to je opozorila pozorna poslušalka, ki jo je Sašo Hribar pomiril, češ da je zadeva že končala na dnevnem redu Državnega zbora.

In kaj še?

Vse zgodbe obešenjaškega začetka novega četrtstoletja Radia Ga Ga – prisluhnite oddaji!

 

Sašo Hribar