Tjaša Železnik in Matija Vastl bosta blestela kot Lara in Matjaž, mlad par brez otrok, ki preživlja svojo prvo krizo. Matjaž si je namreč vtepel v glavo, da bo postal poslanec. Toda – kako sploh razume ta »poklic« pod narekovaji, in kaj bi rad dosegel z njim?

Prisluhnite tokratni zgodbi Mateje Perpar, razmišljajte z voditeljico Carmen Oven in svetujte Lari. Tudi tokrat se zgodba končuje na dva različna načina, v oddaji pa boste seveda slišali oba.

Najprej je poklicala Vesna iz Novega mesta. Dejala je, da Matjaž najbrž sploh ne ve, kaj bi rad počel. Lari bi svetovala, naj najprej poskrbi zase in naj sledi svojim sanjam. Naslednja se je oglasila poslušalka Dragica, ki je menila, da Larin partner ni izgrajena osebnost in nima moralnih vrednot, saj hoče službo poslanca samo zaradi zaslužka. Če si želi ustvariti družino, to ni prava pot. Naj se za nekaj časa razideta in razmislita, ali bosta lahko sobivala s tako različnimi pogledi na svet.

Po prvem razpletu se je oglasila poslušalka Jelka. Zdelo se ji je, da se Matjaž še išče. Če potlačimo svoja čustva, je to hudo narobe. Moški so veliko bolj čustveni kot ženske. Zatajevanje čustev ni znak možatosti. Depresije, ki se lahko iz tega razvije, se ne da pozdraviti kakor angino. Matjaž naj se umiri in poglobi vase, da bo našel službo, ki mu bo v veselje. Poklicala je tudi Marija. Matjaž se ji zdi mevžast in meni, da se človek ne more tako zelo spremeniti. Zato bi se Matjaž in Lara morala temeljito pogovoriti. Zadnji je poklical Aleksander. Po njegovem mnenju se v življenju prevečkrat prepustimo toku in potrebujemo šok, da se zavemo resničnosti. Lara se mu zdi ženska brez ciljev. Tudi on meni, da se morata partnerja pogovoriti in si zaupati, v tem je smisel partnerskega odnosa, saj imata skupni cilj in težave lažje rešimo skupaj. Matjažu in Lari je na koncu zaželel vse dobro.

Prvi