Barbara Cerar in Nina Valič bosta v tokratni epizodi najbolj priljubljene radijske svetovalnice odigrali sestri srednjih let, ki jima je nedavno umrl oče, mama pa je hudo bolna in živi v domu za starejše. Družinska hiša je ostala prazna, in tako se sestri sporečeta glede dediščine ? Prodati premoženje in razdeliti denar? Ali pa hišo prepustiti mlajši, revnejši sestri, ki si želi živeti v njej? Tokrat se bomo Pri psihiatru torej odpravili nekoliko stran od običajnih tem, toda ne dvomimo, da bo pereč problem tudi tokrat - še preden bomo slišali dva možna razpleta zgodbe - sprožil živahno razpravo s poslušalci.

Barbara Cerar in Nina Valič sta v tokratni epizodi najbolj priljubljene radijske svetovalnice odigrali sestri srednjih let, ki jima je nedavno umrl oče, mama pa je hudo bolna in živi v domu za starejše. Družinska hiša je ostala prazna, in tako se sestri sporečeta glede dediščine … Prodati premoženje in razdeliti denar? Ali pa hišo prepustiti mlajši, revnejši sestri, ki si želi živeti v njej?

Tokrat smo se Pri psihiatru odpravili nekoliko stran od običajnih tem, toda problem je bil pereč tudi tokrat in je sprožil živahno razpravo s poslušalci, čeprav smo jo sprožili šele po prvem, negativnem razpletu zgodbe.

Raznolika mnenja poslušalcev

Najprej je poklicala poslušalka Fanika. Menila je, da naj mlajša sestra dobi hišo in da se nima smisla prepirati. Druga se je v pogovor vključila Marija, ki je dejala, da se odnosi, ki se skrhajo, nikoli več do konca ne popravijo. Človek, ki je prepričan, da mu nekaj pripada, je lahko zelo trmast in trmoglav. Poklical je tudi poslušalec Peter, ki je menil, da bi mama morala narediti oporoko. Sestri naj si razdelita hišo, brat pa se bo najverjetneje vsemu odrekel, saj se že zdaj ne želi vmešavati. Poslušalka Jelka je dejala, da je življenje za marsikoga krivično, hišo bi morali prodati in si denar razdeliti na tri enake dele. V življenju se mora človek pogosto odrekati najljubšim stvarem. Hiša jim je dala lepo mladost, vendar je očitno ne morejo obdržati. Ljudje se velikokrat ne morejo sprijazniti z negativnimi dogodki, najbolj smiselno pa je, da sestri in brat ostanejo v dobrih odnosih. Zadnja se je v oddajo vključila poslušalka Irena. S poslušalci je delila svojo izkušnjo. Dejala je, da bi morali starši urediti stvari, ko so še pri močeh, da se potem odnosi med potomci ne skrhajo.

Oddaji lahko prisluhnete na gornjem posnetku – prihodnjo sredo pa nas čaka zgodba z naslovom Moj partner hoče postati poslanec.

Prvi